(Hoofd) Planner Planhuis

 

Ben jij toe aan een volgende carrièrestap en op zoek naar een uitdagende planningsrol met aansturende taken? Ben jij in het bezit van een Logistieke achtergrond in opleiding en ervaring? Heb jij affiniteit met voertuigen in de bouwsector en weet jij hen te onderscheiden? Heb jij een open mind, ben je sociaal vaardig en communicatief en wil je in een familiebedrijf werken? Dan komen wij graag in contact om de positie van (Hoofd) Planner Planhuis met jou te bespreken.

Doel van de functie:
In de functie van (Hoofd) Planner Planhuis ben je verantwoordelijk voor een efficiënte inzet van chauffeurs en vrachtwagens waarbij een optimale beladingsgraad en een kostenefficiënte uitvoering gerealiseerd wordt. Daarnaast heb je contact met in-en externe chauffeurs, leveranciers en klanten en lost door chauffeurs onderweg gemelde complicaties op. Het wagenpark bestaat uit kippers en betonmixers en trekkers met in totaal 120 eenheden die voor het grootste gedeelte voor intern werk ingezet worden. We zijn opzoek naar een teamspeler die graag de aansturing pakt en efficiëntie slagen wil maken.

 

Taken en verantwoordelijkheden:

Als (hoofd) planner ben jij het eerste aanspreekpunt van de planningsafdeling op het planhuis in Son.

Hierbij heb je op dagelijkse basis contact met klanten, om de transportbehoefte vast te stellen en de planning, administratie en registratie hierop aan te passen. Ook fungeer jij als eerste aanspreekpunt voor alle chauffeurs. Dagelijks zal jij het beschikbare personeel en materieel inplannen voor de volgende dag waarbij je rekening houdt met de onderhoud- en keuringsverplichtingen die gelden ten aanzien van het materieel.

Andere zaken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen zijn:

 • Op frequente basis een forecast voor de komende perioden organiseren;
 • Het toekennen van vrije dagen aan chauffeurs;
 • Indien nodig personeel en/of materieel inhuren;
 • Het begeleiden van chauffeurs die onderweg zijn, zowel binnen als buiten vestigingstijd;
 • Het registreren en bespreken van schades met chauffeurs;
 • Als aanspreekpunt voor twee teamleden fungeren;
 • Het uitvoeren van management taken voor de directeur Transport & Verhuur;
 • Toezien op naleving van de wettelijke voorschriften alsmede op naleving van de CAO TLN en de bedrijfseigen voorschriften t.a.v. kwaliteit, Arbo en milieu;
 • Betrokken zijn bij de instroom, doorstroom en uitstroom van chauffeurs;
 • Het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken voor de eigen groep; medewerkers (chauffeurs) en doet voor hen tevens de verzuimbegeleiding in overleg met HR;
 • Contact onderhouden met de IT afdeling rondom updates en optimalisatie van transport IT systemen;
 • Zorg dragen voor alle vergunningen en chauffeurskeuringen en certificaten;
 • De eindverantwoordelijkheid dragen van de operationele planning in geval van een acute beslissing;
 • Het beheren en organiseren van trainingen en opleidingen voor chauffeurs met betrokkenheid van HR;
 • Het organiseren en registreren van alle benodigde certificaten voor chauffeurs van de verschillende T&V onderdelen. Denk hierbij o.a. aan certificaten en rijbewijzen etc.

 

Jouw profiel

Je beschikt over HBO werk- en/ of denkniveau in het vakgebied logistiek en transport en over een bewezen track record. Daarbij heb je affiniteit met bouwsector, zand en grind en ben je sociaal vaardig en in staat om een goede verstandhouding te realiseren met alle betrokken partijen, zowel intern als ook extern. Je bent in staat om conflictsituaties te voorkomen en deze indien nodig correct en professioneel af te handelen. Je bent 40 uur per week beschikbaar.

Ook beschik jij over:

 • Een doortastende en energieke houding en communicatie;
 • Doorzettingsvermogen, resultaatgericht, ondernemend en proactief;
 • Een grote mate van zelfstandigheid en in staat samen te werken met eigen team en andere collega’s van andere divisies.
geopolymeerbeton
We zijn altijd op zoek mensen. Hoog of specialistisch opgeleid, met of zonder ervaring. Als je de juiste drive maar hebt.

Organisatie

Het familiebedrijf A Jansen B.V. bestaat volgend jaar 50 jaar. De organisatie bestaat uit een groep van zes werkmaatschappijen met activiteiten op het gebied van beton, grond en sloopwerken, betonblokken, wegenbouw, asbest- en bodemsaneringen, recycling, en transport en verhuur. Het bedrijf bestaat uit ruim 300 vaste medewerkers aangevuld met een flexibele schil van medewerkers. De divisie Transport & Verhuur is verantwoordelijk voor alle transport activiteiten binnen de organisatie.

 

Interesse in deze vacature?

Stuur je CV en motivatie onder vermelding van (Hoofd) Planner Planhuis naar hr@ajansenbv.com t.a.v. Theo Fleerkamp, HR Manager. Voor meer informatie zijn we te bereiken via 088-877 87 78.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier