Bestrijding Japanse duizendknoop in Limburg

provincie; duizendknoop; bestrijding

Provincie Limburg is volop bezig met de gebiedsontwikkeling in de regio Ooijen-Wanssum. De uitvoering van het project is in handen van Mooder Maas. Het doel van het project is o.a. het ontwikkelen van natuur en landschap dat eveneens bescherming biedt tegen hoog water en de leefbaarheid van het gebied vergroot.

Duizendknoop schadelijk voor nieuwe waterkeringen

In het gebied is een nieuwe waterkundige situatie ontstaan die om nieuwe beschermingsmaatregelen vraagt. Om hieraan te voldoen worden er o.a. nieuwe waterkeringen  aangelegd. In het gebied is echter de Japanse duizendknoop aangetroffen. Omdat de sterke wortels van de woekerplant ernstige schade kunnen aanbrengen aan de nieuwe dijken, is de hulp van Jansen Recycling ingeschakeld om de duizendknoop te bestrijden. Wij zijn een erkende en gekwalificeerde verwerker van de Japanse duizendknoop.

Bestrijding Japanse duizendknoop

In het gebied vindt door Mooder Maas eerst de voorbehandeling plaats. De bladeren worden verwijderd en de woekerplant wordt kort gemaaid. Vervolgens wordt de grond met daarin de wortels van de Japanse duizendknoop diep uitgegraven, totdat er met zekerheid vastgesteld kan worden dat er geen wortelresten meer aanwezig zijn. In onze Thermische reinigingsinstallatie wordt de grond gehygieniseerd door de grond op zeer hoge temperatuur te verhitten. Hierdoor wordt de kern van de Japanse duizendknoopwortel volledig vernietigd en is het verspreidingsgevaar geweken.

Meer informatie

Bent u ook opzoek naar een effectieve bestrijdingsmethode van de Japanse Duizendknoop? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier