Wat is een anhydriet gietvloer?

anhydrietvloer

Projectontwikkelaars en projectbouwers kiezen voor hun industriële vastgoedprojecten steeds vaker voor anhydriet gietvloeren. Maar wat is dit voor een vloer, wanneer wordt dit toegepast en wat zijn de voor- en nadelen?

Ondervloer voor industriële nieuwbouwprojecten

De anhydriet gietvloer is een dekvloer tussen de 3 en 5 cm dik, die boven de constructievloer wordt aangebracht. Deze vloer ziet er betonachtig uit, maar wordt op basis van gips gemaakt en wordt daarom dus ook wel gipsgietvloer genoemd. Deze ondervloer wordt in één keer met een slang vloeibaar aangebracht en is daarom uitermate geschikt voor industriële nieuwbouwprojecten met grote oppervlakten. De anhydriet gietvloer kom je daarom vaak tegen in opslagruimten of magazijnen, bedrijfspanden- en hallen, showrooms en garages.  Met een drijfrei wordt de vloer waterpas en na het drogen ontstaat een gladde en naadloze vloer die nagenoeg krimpvrij is.

Voordelen van anhydrietvloeren

  • Een dekvloer van anhydriet is ideaal voor grote oppervlakten. In tegenstelling tot zandcement, wordt anhydriet vloeibaar aangebracht waardoor de ondervloer in een hoog tempo gemaakt wordt. Naast snel is dit voor de bouwers ook minder arbeidsintensief.
  • Een anhydrietvloer kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming.
  • Anhydriet is duurzaam en de ondervloer is geschikt voor diverse soorten afwerkingen zoals vloerbedekking, laminaat, linoleum, vinyl en tegels.

Nadelen van anhydrietvloeren

  • Een anhydrietvloer is alleen voor binnen te gebruiken en is minder geschikt voor vochtige ruimtes, of daar waar de vloer zodanig sterk belast dat er zeer hoge eisen aan de slijtvastheid worden gesteld.
  • Zoals bij elke ondervloer dient er nog altijd een afwerking plaats te vinden. Bij het leggen van de afwerkingsvloer moet de anhydrietvloer voorbehandeld worden. Denk hierbij aan schoonmaken, extra schuren, egaliseren en een eventuele extra impregneerlaag om de toplaag van de anhydrietvloer te versterken.

Anhydrietvloer voor W&U bouw

Ook voor de woning- en utiliteitsbouw is een anhydriet dekvloer een prima optie vanwege de snelle en makkelijke verwerking, goede warmtegeleiding en de diverse mogelijkheden voor de topafwerking door de gebruiker.

Advies over industriële vloeren?

Wilt u meer informatie of advies over het toepassen van anhydrietvloeren voor uw vastgoedproject. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier