A. Jansen B.V. gaat veelbelovende aandrijfas elektrische vrachtwagens testen

aandrijfas elektrische vrachtwagens

Voor duurzaam transport in de toekomst is het belangrijk dat we het gebruik van fossiele brandstoffen terugdringen. Samen met Smesh-E-Axle gaan we voor innovatie op het gebied van elektrisch aangedreven vrachtwagens. A. Jansen B.V. gaat de veelbelovende Smesh-E-Axle, een innovatieve aandrijfas voor elektrische vrachtwagens, testen in de praktijk.

Innovatieve aandrijfas elektrische vrachtwagens

Smesh-E-Axle ontwikkelt een aandrijflijn voor elektrische vrachtwagens, die efficiënt, compact én krachtig is. Deze ontwikkeling moet zware elektrische vrachtwagens technisch en economisch haalbaar maken. Een systeem waar wij in geloven. Ook het bredere publiek ziet het als een veelbelovende innovatie. Vorige maand ontvingen zij de Mobility Lab publieksprijs voor dit concept.

aanderijfas elektrische vrachtwagens Smesh-E-Axle

Aandrijfas elektrische vrachtwagens testen in de praktijk

A. Jansen B.V. en Smesh-E-Axle gaan een pilot-samenwerking aan om de techniek in de praktijk te testen. We stellen 1 of 2 vrachtwagens ter beschikking waar de achteras ingebouwd gaat worden. Al onze reguliere diesel aangedreven vrachtwagens worden gemonitord en met GPS technieken gevolgd. Dit zal ook met de vrachtwagens met de Smesh-E-Axle gaan gebeuren. Op deze wijze kunnen we een conventionele vrachtwagen met dezelfde inzet, hetzelfde type werk, vergelijken met de vrachtwagens met de Smesh-E-Axle. Deze vergelijkingen moeten uitwijzen of de as goed presteert en wat er eventueel aan verbeterd kan worden.

Mobility Lab Event

Tijdens het Mobility Lab Event op 9 december kwamen Rino Both, Marketing Manager Smesh-E-Axle en Han Heijsters, Corporate Social Responsibility Manager bij A. Jansen. B.V., aan het woord over de samenwerking.

Rino: ‘’We zochten mensen met gezond verstand die inzien dat onze oplossing de toekomst is. In A. Jansen B.V. vonden we zo’n partij. Om onze innovatie een stap verder te brengen gaan we samen met pilot-bedrijven aan de slag om de aandrijfas in de praktijk te bewijzen. We kijken uit naar een goede samenwerking met A. Jansen B.V.!’’

Han: ’’Voor A Jansen B.V. is een duurzame bedrijfsvoering een belangrijke pijler. Wij sluiten ketens door beton van gerecycled materiaal te maken en dit met eigen transport te vervoeren, om tijd en brandstof te besparen. De zuinige en innovatieve aandrijfas van Smesh-E-Axle is een veelbelovend systeem om duurzaam transport een grote stap verder te brengen. Daar werken wij graag aan mee.’’

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier