Geopolymeerbeton

geopolymeerbeton

Jansen Beton maakt gebruik van een gepatenteerde geopolymeertechnologie. Met de productie van geopolymeerbeton bieden wij een duurzaam alternatief voor traditioneel cementgebonden specie.

Uitstekende milieuprestaties

In traditioneel beton wordt cement toegepast als bindmiddel. Bij de productie van cement komt er veel CO2 vrij. Met de geopolymeertechnologie wordt het cement vervangen door geopolymeer, een bindmiddel op basis van minerale reststoffen, alkaliën en een activator. Dit resulteert in een CO2 reductie die, afhankelijk van de toepassing, kan oplopen tot 85% en dus ook een lage MKI (milieukostenindicator) score.

Aantoonbare kwaliteit

Met geopolymeer als cementvervanger, wordt niet alleen op duurzame prestaties meerwaarde gecreëerd. Het product voldoet aan dezelfde mechanische- en fysieke eigenschappen als traditioneel beton, die tevens aangepast kunnen worden op de door u gewenste toepassing en sterkte. Het kunstmatige geopolymeergesteente ziet er ook hetzelfde uit maar heeft een afwijkende microstructuur. De dichtere structuur brengt meer technische voordelen met zich mee in vergelijking met cementbeton:

  • minder krimp- en scheurvorming
  • slijtvaster
  • hoge vorst-dooizoutbestendigheid
  • hoge mate van zuur- en chemische bestendigheid

Verwerking geopolymeerbeton

De stortwijze en de verwerking (verdichten, verpompen, vlinderen, etc.) van geopolymeerbeton gebeurt op dezelfde wijze als traditioneel cementbeton.

Toepassingen geopolymeerbeton

Geopolymeerbeton wordt al succesvol toegepast in de wegenbouw. Onderzoek van SGS INTRON B.V. wijst tevens uit dat geopolymeer in potentie geschikt is voor een groot aantal betontoepassingen. Bijvoorbeeld als fundering bij woningbouwprojecten, zoals bij de klimaatpositieve bouw van het Ecodorp in Boekel.

Naadloze aansluiting op onze circulaire werkwijze

Duurzaamheid en anders omgaan met natuurlijke bronnen is een topprioriteit voor A. Jansen B.V. De afgelopen decennia hebben wij onze verschillende bedrijfsactiviteiten omgebouwd tot één efficiënte, circulaire keten. Hierdoor past Jansen Beton in het standaard betonmortel gecertificeerde, secundaire grondstoffen toe, die afkomstig zijn van onze Infra- en Recyclingdivisie.

Ook de productie van cementloos beton past in onze circulaire werkwijze omdat het bindmiddel volledig circulair is. Dit zorgt ervoor dat geopolymeer ook in de toekomst zonder meer toegepast kan worden in nieuw beton.

Gecertificeerde secundaire grondstoffen betonmortel

Maatwerk en geopolymeerbeton

Elke toepassing vraagt om unieke eigenschappen. Deskundig advies over de geschiktheid van geopolymeerbeton voor uw toepassing is belangrijk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat.

[gravityform id=”7″ title=”true” description=”true”]

Certificering

Kwaliteit is een belangrijke pijler in het beleid en de werkwijze van A. Jansen B.V.. Het vormt de basis voor langdurige samenwerking en is een essentiële voorwaarde voor continuïteit van de onderneming. A. Jansen B.V. streeft naar een hoge mate van kwaliteitsbesef in alle lagen van de organisatie.

Overzicht certificeringen

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier