Japanse duizendknoop bestrijden

Japanse duizendknoop bestrijden

De Japanse duizendknoop vormt een groot gevaar voor gebieden doordat de plant schade aanbrengt aan infrastructuur, leidingen en gebouwen. Jansen Recycling biedt een effectieve methode om de zandgrond met deze woekerplant te behandelen.

Bestrijding Japanse duizendknoop

De bestrijding of beheersing van de Japanse duizendknoop is noodzakelijk, maar dient zorgvuldig te gebeuren om verdere verspreiding van de plant te voorkomen. Onze bestrijdingsmethode is bewezen effectief om de wortel geheel uit de grond te verwijderen.

De zandgrond met Japanse duizendknoop nemen we in op onze recyclingvestiging in Son waar we het door middel van thermische behandeling (hygiënisatie) tot een hoge temperatuur van circa 200 graden verhitten.

Bij aankomst op locatie vindt eerst een voorbehandeling plaats door middel van schreddering, zodat de hitte beter tot de wortelkiem door kan dringen. Door de verhitting wordt de kern van de wortel volledig vernietigd. Op deze manier zal de plant zich niet meer verder verspreiden.

Effectieve bestrijdingsmethode

Om er zeker van te zijn dat de bestrijding effectief is, ontgaven en verwerken we de grond onder milieukundige begeleiding. Een onafhankelijke partij controleert middels partijkeuring of de gehygiëniseerde grond nog levensvatbare resten van de Japanse duizendknoop bevat. Bij afwezigheid wordt het bouwterrein weer vrijgegeven.

Onze hygiënisatiemethode is vooral interessant als het grotere aangetaste gebieden betreft én er met een reeds aantoonbaar effectieve methode moet worden gehandeld.

Contact

Wij zijn de gekwalificeerde partij in Nederland om zanderige grond met de Japanse duizendknoop correct te bestrijden. Neem contact met ons op om na te gaan wat we voor u kunnen betekenen.

Offerte aanvraag
Jansen Recycling elimineert invasieve exoot teerhoudend asfalt thermische reiniging

Schade infrastructuur en leidingen

De Japanse duizendknoop is één van de snelst groeiende planten en kan wel twee tot drie meter hoog worden. De meeste schade richt de plant echter ondergronds aan. De wortelstokken van deze exoot zijn zo sterk dat ze gemakkelijk schade kunnen brengen aan leidingen, wegen of zelfs funderingen van gebouwen.

Het is belangrijk dat de plant volledig wordt verwijderd want als slechts een klein stukje van de Japanse duizendknoop toch achterwege blijft, krijgt de plant kans om wéér wortel te schieten en zal het zich binnen no-time wéér verspreiden.

Vertraagde bouwplannen

Niet alleen brengt de Japanse duizendknoop schade aan infrastructuur, gebouwen en leidingen; het vertraagt soms ook bouwplannen. Mocht er in de grond sporen van de woekerplant worden gevonden, dan worden de bouwplannen stopgezet tot de plant is bestreden. Het komt regelmatig voor dat op bouwlocaties de duizendknoop wordt aangetroffen, waardoor bouwplannen vertraging op dreigen te lopen.

Certificering

Kwaliteit is een belangrijke pijler in het beleid en de werkwijze van A. Jansen B.V.. Het vormt de basis voor langdurige samenwerking en is een essentiële voorwaarde voor continuïteit van de onderneming. A. Jansen B.V. streeft naar een hoge mate van kwaliteitsbesef in alle lagen van de organisatie.

Overzicht certificeringen

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier