Japanse duizendknoop bestrijden

Japanse duizendknoop bestrijden

De Japanse duizendknoop vormt een groot gevaar voor onder andere wegen, dijken en gebouwen. Gemeenten, provincies en waterschappen ondervinden hier overlast van en zijn opzoek naar de juiste bestrijding van deze invasieve exoot.

Schade infrastructuur en leidingen

De Japanse duizendknoop is één van de snelst groeiende planten. De plant kan wel twee tot drie meter hoog worden, boven de grond. Maar de meeste schade wordt onder de grond aangericht. De wortelstokken van deze exoot zijn zo sterk dat ze gemakkelijk schade kunnen brengen aan leidingen, wegen of zelfs gebouwen. Het is belangrijk dat de plant volledig wordt verwijderd want als slechts een klein stukje van de Japanse duizendknoop toch achterwege blijft, krijgt de plant kans om wéér wortel te schieten en zal het zich binnen no-time wéér verspreiden.

Vertraagde bouwplannen

Niet alleen brengt de Japanse duizendknoop schade aan infrastructuur, gebouwen en leidingen, het vertraagt soms ook bouwplannen. Mocht er in de grond sporen van de woekerplant worden gevonden, dan worden de bouwplannen stopgezet tot de plant is bestreden. Het komt regelmatig voor dat op bouwlocaties de duizendknoop wordt aangetroffen, waardoor bouwplannen vertraging op dreigen te lopen. Onze bestrijdingsmethode is vooral interessant als het grotere aangetaste gebieden betreft én er snel moet worden gehandeld.

Offerte aanvraag
Bestrijding Japanse duizendknoop teerhoudend asfalt thermische reiniging

Bestrijding Japanse duizendknoop

De bestrijding van de Japanse duizendknoop is noodzakelijk, maar dient zorgvuldig te gebeuren om verspreiding van deze plant te voorkomen. Kunnen wij iets voor u betekenen met het bestrijden van de Japanse duizendknoop? Neem dan contact met ons op.

Certificering

Kwaliteit is een belangrijke pijler in het beleid en de werkwijze van A. Jansen B.V.. Het vormt de basis voor langdurige samenwerking en is een essentiële voorwaarde voor continuïteit van de onderneming. A. Jansen B.V. streeft naar een hoge mate van kwaliteitsbesef in alle lagen van de organisatie.

Overzicht certificeringen

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier