Hogesterktebeton

hogesterktebeton; beton; trudo toren

Hogesterktebeton is een betonmengsel met een sterkteklasse hoger dan C55/67 en heeft een afwijkende samenstelling ten opzichte van grindbeton.

Samenstelling hogesterktebeton (HSB)

Hogesterktebeton (HSB) heeft een relatief hoger cementgehalte en een lagere watercementfactor. Er worden gebroken harde toeslagmaterialen en een hogere dosering van hulpstoffen toegepast. Bij een sterkteklasse vanaf C70/85 komen er ook vulstoffen aan te pas.

Toepasbaarheid hogesterktebeton

Vanwege de kenmerkende eigenschappen kan hogesterktebeton breed ingezet worden. De zeer hoge sterkte maakt deze betonsoort uitermate geschikt voor hoogbouw. Doordat het beton een hoge druklast kan opnemen, kunnen hoge woon-kantoorgebouwen slank gebouwd worden.

De hoge dichtheid van hogesterktebeton zorgt ervoor dat het beton een hoge slijtweerstand heeft en dus minder onderhoud nodig is. Niet voor niets wordt HSB-beton dan ook toegepast in de wegenbouw en waterbouw.

Jarenlange ervaring met hogesterktebeton

Als geen ander weet Jansen Beton dat bij hogesterktebeton de combinatie van eigenschappen doorslaggevend is voor het resultaat. Daarom mag u van ons deskundig advies verwachten over de juiste samenstelling voor uw toepassing. Onze betontechnoloog is zeer nauw betrokken bij het advies en u ontvangt van ons dan ook de juiste (technische) begeleiding gedurende het bouwproces. Meer weten over onze werkwijze? De bouw van de Trudo Toren in Eindhoven met hogesterktebeton geeft u een goed beeld.

Verwerking hogesterktebeton

De HSB betonsoort wordt op de gebruikelijke manier gelost. Wel zijn er een aantal aandachtspunten omdat het andere verwerkingseigenschappen heeft dan grindbeton. Omdat het een stabiel betonmengsel is, dempen de trilnaalden uit waardoor dat de werking ervan beperkt is. Goed en diep trillen op korte afstanden is dus noodzakelijk. Een ander belangrijk aandachtspunt is een continue en tijdige aanvoer door de snelle stabilisatie. Uiteraard kunt u bij Jansen Beton hierop vertrouwen.

Gecertificeerde secundaire grondstoffen

Meer informatie over beton?

Wij adviseren en begeleiden u graag om tot een optimale samenstelling van beton te komen voor uw toepassing. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Advies hogesterktebeton

 

Certificering

Kwaliteit is een belangrijke pijler in het beleid en de werkwijze van A. Jansen B.V.. Het vormt de basis voor langdurige samenwerking en is een essentiële voorwaarde voor continuïteit van de onderneming. A. Jansen B.V. streeft naar een hoge mate van kwaliteitsbesef in alle lagen van de organisatie.

Overzicht certificeringen

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier