Ons verhaal

Sinds de oprichting in 1971 is A. Jansen B.V. uitgegroeid van een eenmanszaak tot een financieel gezond concern met ruim 400 medewerkers, vertegenwoordigd in 7 landen. Vakmanschap, kwaliteit, persoonlijke service en circulariteit zijn de belangrijkste pijlers van één van de grootste zelfstandige familiebedrijven in de bouwsector. In principe bouwen we zelf niet, maar we zorgen er met onze producten en diensten wel voor dat uw bouwproject op de meest efficiënte en duurzame manier succesvol wordt. Bijna een halve eeuw oud maar nog boordevol ambitie. ‘Het zit in ons karakter om altijd voor de beste oplossing te gaan. Al onze diensten zijn circulair aan elkaar verbonden om onze klanten optimaal te kunnen bedienen.’

Missie

De gemiddelde welvaart zal in de komende 20 jaar verdubbelen. De natuurlijke grondstoffen zijn al schaars en kunnen deze behoefte niet invullen. De afvalberg is sterk groeiende en biedt in principe genoeg grondstof voor onze toekomstige materiaalbehoefte. Wij zien afvalstromen als potentiële nieuwe bouwstenen zodat de belasting op ecologische systemen minimaal is. Door reststromen te koppelen en afval als bouwsteen te hergebruiken, zorgen we voor sluitende circulaire ketens en kringlopen.

Visie

Wij blijven investeren in kennis en talent, in kansrijke markten en in nieuwe technologie, zo bieden wij onze klanten vooruitstrevende milieuvriendelijke producten en processen aan.

Circulariteit zit simpelweg in onze genen

Het verhaal van A. Jansen B.V. begint in 1971. Toon Jansen legt met de aankoop van een tweedehands laadschop de fundering voor wat een halve eeuw later is uitgegroeid tot een bloeiende familieonderneming met vijf divisies en zeven vestigingen. ‘Circulair ondernemen hebben we vanaf het begin gedaan.’

U kunt op ons rekenen

  • Ongekende daadkracht
  • Bevlogen ondernemers
  • Grensverleggend innovatief
  • Circulair in de keten

Ons bedrijfs-DNA kenmerkt zich door vier bouwstenen. Deze pijlers vormen de basis van de bedrijfsvoering van A. Jansen B.V. en laten zien waar we voor staan: 100% kwaliteit, tevreden en terugkerende klanten, bijdragen aan een betere wereld en blijvend vernieuwen.

50 jaar innovatie in vogelvlucht

Hoe een eenmanszaak uitgroeide tot een van de grootste zelfstandige familiebedrijven in de bouw. Enkele highlights uit onze geschiedenis.

1971 Toon Jansen koopt een tweedehands laadschop en start in Gerwen zijn eenmanszaak.
1972-1981 Het bedrijf wordt uitgebreid met 6 loaders, 5 kranen en 8 vrachtwagens onder de nieuwe afdeling Transport & Verhuur.
1981 In Helmond wordt een nieuwe locatie geopend waar puin vanuit sloopwerken en wegenbouw werd recycled voor toepassing in de wegenbouw en voor verharding van terreinen.
1983 De huisvesting in Gerwen werd te klein. Op het bedrijventerrein Eeneind in Nuenen werd een nieuw bedrijfspand gebouwd met garages en stallingen.
1984 We verhuisden van Gerwen naar een nieuwe locatie voor het hoofdkantoor in Nuenen.
1985 Een grote opdracht van de RAZOB. 600.000 ton afval per jaar werd vervoerd naar de voormalige vuilnisstortplaats Gulbergen.
1986 Voor uitbreiding van de bedrijfswerkzaamheden openden we in Son de eerste betoncentrale.
1990 Bouw van een nieuwe betoncentrale op het recyclingterrein in Helmond.
1991 In Amsterdam werd gestart met het verhuren van betonmixers en betonpompen.
1992 Jansen opent een nieuwe vestiging in Meissen Duitsland voor sloopwerkzaamheden en recycling.
1995 In Son starten we met de ontwikkeling van betonblokken en de productie van restbeton.
1996 In Helmond plaatsen we een nieuwe grondreinigingsinstallatie.
2002 Realisatie van een productiehal in Helmond voor Jansen Betonwaren. Waar we de productielijn van Legioblock opstartten.
2005 De bedrijfslocatie op het bedrijventerrein in Nuenen werd te klein. In Son aan de Kanaaldijk vestigden we ons nieuwe hoofdkantoor.
2005-2006 In Meissen en Amsterdam startten we met de ontwikkeling en productie van Legioblocken.
2008-2010 Ter uitbreiding van de divisie Jansen Beton openen we nieuwe betoncentrales. Als eerste in Amsterdam (2008), gevolgd door Tilburg (2010).
2011 Jansen bestaat 40 jaar. Toon laat ter ere van dit jubileum twee speciale trucks bouwen, de DAF XT105.
2011 In Katwijk plaatsen we een mobiele wasinstallatie waarmee we 300.000 m3 baggerspecie reinigen.
2013 De Zevenbergse betoncentrale wordt overgenomen door Jansen Beton.
2015 Op het recyclingterrein in Moerdijk plaatsten we een Shredder installatie die we hadden overgenomen.
Shredder Moerdijk
2017 De eerste thermische reinigingsinstallatie (TRI) in Zuid-Nederland is een feit. Deze wordt geopend in Son aan de Kanaaldijk op het terrein van het hoofdkantoor.
2021 A. Jansen B.V. bestaat op 10 mei 50 jaar!

Meer nieuws?

Wilt u ook op de hoogte blijven van nieuws over onze organisatie en de laatste ontwikkelingen in de branche?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.