Ons verhaal

Sinds de oprichting in 1971 is A. Jansen B.V. uitgegroeid van een eenmanszaak tot een financieel gezond concern met ruim 400 medewerkers, vertegenwoordigd in 7 landen. Vakmanschap, kwaliteit, persoonlijke service en circulariteit zijn de belangrijkste pijlers van één van de grootste zelfstandige familiebedrijven in de bouwsector. In principe bouwen we zelf niet, maar we zorgen er met onze producten en diensten wel voor dat uw bouwproject op de meest efficiënte en duurzame manier succesvol wordt. Bijna een halve eeuw oud maar nog boordevol ambitie. ‘Het zit in ons karakter om altijd voor de beste oplossing te gaan. Al onze diensten zijn circulair aan elkaar verbonden om onze klanten optimaal te kunnen bedienen.’

Missie

De gemiddelde welvaart zal in de komende 20 jaar verdubbelen. De natuurlijke grondstoffen zijn al schaars en kunnen deze behoefte niet invullen. De afvalberg is sterk groeiende en biedt in principe genoeg grondstof voor onze toekomstige materiaalbehoefte. Wij zien afvalstromen als potentiële nieuwe bouwstenen zodat de belasting op ecologische systemen minimaal is. Door reststromen te koppelen en afval als bouwsteen te hergebruiken, zorgen we voor sluitende circulaire ketens en kringlopen.

Visie

Wij blijven investeren in kennis en talent, in kansrijke markten en in nieuwe technologie, zo bieden wij onze klanten vooruitstrevende milieuvriendelijke producten en processen aan.

Circulariteit zit simpelweg in onze genen

Het verhaal van A. Jansen B.V. begint in 1971. Toon Jansen legt met de aankoop van een tweedehands laadschop de fundering voor wat een halve eeuw later is uitgegroeid tot een bloeiende familieonderneming met vijf divisies en zeven vestigingen. ‘Circulair ondernemen hebben we vanaf het begin gedaan.’

U kunt op ons rekenen

  • Ongekende daadkracht
  • Bevlogen ondernemers
  • Grensverleggend innovatief
  • Circulair in de keten

Ons bedrijfs-DNA kenmerkt zich door vier bouwstenen. Deze pijlers vormen de basis van de bedrijfsvoering van A. Jansen B.V. en laten zien waar we voor staan: 100% kwaliteit, tevreden en terugkerende klanten, bijdragen aan een betere wereld en blijvend vernieuwen.

50 jaar innovatie in vogelvlucht

Hoe een eenmanszaak uitgroeide tot een van de grootste zelfstandige familiebedrijven in de bouw. Enkele highlights uit onze geschiedenis.

1971 Toon Jansen start in Gerwen z’n eenmanszaak
1978 Uitbreiding met de afdeling Transport & Verhuur
1982 Nieuwe locatie in Helmond
1984 Verhuizing van het hoofdkantoor naar Nuenen
1986 De eerste betoncentrale op Ekkersrijt in Son
1990 Nieuwe betoncentrale op het recyclingterrein in Helmond
1990 Start productie van Legioblocken®
1991 Start verhuur materieel in Amsterdam (mixers)
1992 Nieuwe vestiging in Meissen (Dld.)
1996 Nieuwe grondwasinstallatie in Helmond
2002 Realisatie van de productiehal Betonwaren in Helmond
2006 Verhuizing hoofdkantoor naar Son
2008 Nieuwe betoncentrale in Amsterdam
2010 Nieuwe betoncentrale in Tilburg
2013 Nieuwe betoncentrale in Etten-Leur
2015 Installatie nieuwe shredder op het recyclingterrein in Moerdijk
Shredder Moerdijk
2017 Opening eerste thermische reinigingsinstallatie (TRI) in Zuid-Nederland (Son)
2021 A. Jansen B.V. bestaat 50 jaar

Meer nieuws?

Wilt u ook op de hoogte blijven van nieuws over onze organisatie en de laatste ontwikkelingen in de branche?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.