Shredderrecycling

Shredder Licht Afval (SLF) omvat de lichtste afvalstromen die voortkomen uit het shredderproces van samengestelde metalen producten. Jansen Shredder Recycling geeft deze shredderstromen een nieuwe gebruikstoepassing.

Shredder Licht Afval (SLF)

Shredder Licht Afval ontstaat door het ‘shredderen’ van alle samengestelde metalen producten zoals autowrakken en fietsen,  elektrische- en elektronische apparatuur (welvaartschroot) en lichtere onderdelen van industrieel schroot. Middels een shredderinstallatie worden de producten verkleind, de grotere metalen verwijderd (voor hergebruik) en blijft een lichte fractie shredderafval over. Dit bestaat uit een diversiteit aan materialen waaronder metalen, kunststoffen, mineralen, etc.

Hergebruik van shredderstromen

Vanwege de diversiteit aan materialen die ontstaan tijdens het shredderproces, wordt een mechanische en fysische scheiding van de shredderstromen bemoeilijkt. Jansen Shredder Recycling beschikt over een moderne scheidingsinstallatie waardoor een hoogwaardige verwerking van deze lichte shredderstromen wél mogelijk wordt. Hierdoor kan de lichte fractie van shredderafval, zoals ferro en non-ferro metalen, kunststoffen, mineralen en stoffen met een hoogcalorische waarde, gescheiden worden en omgezet worden in herbruikbare materialen. Zo vinden de bouwstoffen opnieuw hun weg naar de markt of kan er energie gemaakt worden van de brandbare stoffen.

Stortverbod Shredderafval

Shredderafval kan niet zo maar gestort worden. Volgens de Ladder van Lansink zijn we verplicht om eerst alle bruikbare grondstoffen eruit te halen en met de brandbare delen energie op te wekken. Alleen het restant dat niet ‘hoogwaardig’ kan worden verwerkt mag worden gestort. Jansen Shredder Recycling zorgt ervoor dat het shredderafval dat niet verwerkt kan worden, veilig en verantwoord gestort wordt op een erkende stortplaats.

Meer informatie

Benieuwd naar de recycling mogelijkheden van uw shredderafval? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u graag vrijblijvend.

Certificering

Kwaliteit is een belangrijke pijler in het beleid en de werkwijze van A. Jansen B.V.. Het vormt de basis voor langdurige samenwerking en is een essentiële voorwaarde voor continuïteit van de onderneming. A. Jansen B.V. streeft naar een hoge mate van kwaliteitsbesef in alle lagen van de organisatie.

Overzicht certificeringen

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier