Antonov Legioblock

De Legioblocken van A. Jansen B.V. uit Son zullen vanaf mei 2018 dienen als een beschermingswand  op een crisislocatie in het Midden-Oosten. De opdracht is een veelomvattend project met een gedegen voorbereiding. Door het zware gewicht is een luchttransport van de betonblokken niet mogelijk, er is daarom gekeken naar een alternatieve oplossing. Een indrukwekkend transport met een Antonov vliegtuig voor de mobiele Legioblock fabriek.

De gehele productie op transport
De hele productie wordt met lokale grondstoffen en cement op locatie verzorgd. Daarvoor zijn onder andere een 40-tal mallen (voor het vervaardigen van de blokken), een mobiele betoncentrale op een vrachtwagenchassis, een silo en zes 20 ft containers aangeschaft. Op 19 maart werd het totale equipment met een gewicht van circa 90 ton met een Antonov vanaf Luik Airport vervoerd. In één grote colonne van zes vrachtwagens is het eerste deel van de reis van Son naar Luik gestart. Vanaf Luik heeft Antonov Airlines vervolgens het transport naar de eindlocatie verzorgd.

Productie en opbouw op locatie
Op locatie wordt de productie van de Legioblocken onder leiding van een uitvoerder van A. Jansen B.V. opgestart met lokale medewerkers. Hierdoor is het mogelijk om in een tijdsbestek van minder dan drie maanden de 400 meter lange wand te produceren. Deze muur van stapelbare betonnen Legioblocken wordt opgebouwd uit circa 1000 blokken en uitgevoerd met een speciale fundering.

Versterkte muren
Doordat de basis in een aardbevingsgebied ligt, zijn extra versterkte muren een vereiste. Om dit te realiseren zijn door Jansen maatregelen getroffen. De Legioblocken worden op een gestorte funderingsstrook geplaatst. Daarnaast zullen stalen trekstangen die bevestigd worden aan stalen ankerschoenen, die in de fundering worden gestort, gaan zorgen voor een aardbeving bestendige wand.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier