Basisschool op bezoek bij duurzame sloop in Oss

Basisschool op bezoek bij duurzame sloop in Oss

Als A. Jansen B.V.  betrekken we graag de omgeving bij onze werkzaamheden en staan we open voor de interesse van anderen. Op donderdag 13 januari nodigden we de groepen 1 t/m 8 van de Nicolaasschool Oss uit om te komen kijken bij de duurzame sloop op de Schelversakker.

Duurzame sloop

Jansen Infra verzorgt op deze locatie de duurzame sloop van de voormalige huishoudschool. Hiermee wordt plaats gemaakt voor het nieuwe schoolgebouw van de Nicolaasschool. Vlak voor de kerstvakantie hadden de kinderen in een voorbereidende les alles geleerd over onze duurzame en circulaire manier van werken bij de sloop: van het sorteren van materiaal tijdens de sloopwerkzaamheden tot hergebruik van het materiaal voor de bouw. Daarna was het natuurlijk tijd om te komen kijken hoe dat in de praktijk eraan toe gaat.

Ontvangst kinderen en leerkrachten

De betrokken uitvoerder en de omgevingsmanager van Jansen Infra ontvingen de kinderen in groepjes om de kraan aan het werk te zien. Dat maakte een grote indruk; veel grote ogen, open monden en enthousiaste gezichten waren er te zien bij zowel de kinderen als de leerkrachten.

Na een kort praatje door onze collega’s, waarin zij een beeld gaven van het werk, konden de kinderen vragen stellen. Vooral het thema duurzaamheid kwam hierbij aan bod. Ook werd aandacht gegeven aan veilig werken, zoals het dragen van een hesje om zichtbaar te zijn, een helm en beschermend schoeisel met stalen neuzen.

Leuke reacties

Na het bezoek kregen we erg leuke reacties van de groepen. We hoorden zelfs dat tenminste één kind enthousiast is geworden om in de bouw te gaan werken. Dat horen wij natuurlijk graag.

Het was een mooie ervaring en we zijn blij om op de manier onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen rond belangrijke thema’s zoals duurzaamheid en circulariteit.

Contact

Geïnteresseerd in wat wij nog meer doen op dit gebied en hoe wij u als duurzaam sloopbedrijf kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Basisschool op bezoek bij duurzame sloop in Oss

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier