Circulair sloopproject nieuwe Nobelaer is van start

circulair sloopproject nieuwe nobelaer

Jansen Infra is gestart met het circulair sloopproject de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. De asbestsanering is momenteel bezig, waarna we de komende weken druk aan de slag gaan met het handmatig strippen van het gebouw.

Verklaring circulair sloopproject

Met dit project beogen we een ‘’verklaring circulair sloopproject’’ te behalen. Tijdens het verificatieproces maken we volledig inzichtelijk wat er met de materialen uit het oude gebouw gebeurt, en hoe materialen worden afgevoerd en hergebruikt.

Bij A. Jansen B.V. slopen we al geruime tijd circulair. Reststromen uit de sloop sorteren we voor hergebruik of recyclen we zelfs tot hoogwaardige grondstoffen, voor een toepassing in nieuw beton en betonwaren. Met dit verificatietraject willen we extra laten zien dat we onze duurzame ambities waarmaken.

Waardevol leertraject

Daarnaast is de weg naar het certificaat een waardevol leertraject voor ons personeel. We slopen het gebouw niet op de ouderwetse manier, maar ontmantelen deze volgens het boekje waarbij we herbruikbaar materiaal zorgvuldig oogsten. Omdat dit certificaat per project behaald kan worden moet je elke keer opnieuw scherp zijn.

Nieuwe locatie hartje Etten-Leur

Culturele instelling en theater ‘Nieuwe Nobelaer’ heeft een nieuw gebouw in hartje Etten-Leur, waardoor het oudere gebouw wordt gesloopt. Voor het nieuwe gebouw leverde Jansen Beton eerder de betonmortel.

Contact

Op de hoogte blijven van dit project? Of vragen over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier