Jansen levert beton voor kunstwerken Eindhoven Noordwest

Jansen levert beton voor kunstwerken Eindhoven Noordwest

Gemeente Eindhoven zet groots in op de gebiedsontwikkeling van Eindhoven Noordwest. Hierbij wordt de wegenstructuur flink aangepakt om de bereikbaarheid van economisch belangrijke functies zoals het luchthavengebied en omliggende bedrijventerreinen te vergroten. Dit is noodzakelijk vanwege de verwachte autonome groei  van het gebied  waardoor knelpunten in de bereikbaarheid meer gaan toenemen. A. Jansen B.V. levert een grote bijdrage aan twee bijzondere fietsbruggen die deel uitmaken van het grote project.

In de eerste fase van het gemeentelijke project is eind oktober 2020 de verlichtte fietsbrug Tegenbosch boven de A2 officieel geopend waarbij Jansen het beton leverde voor het 160 meter lange viaduct.

Recent heeft Jansen Beton in de tweede fase, het beton gestort voor het brugdek van kunstwerk KW03. Deze brug vormt een fietsverbinding van de Spottersweg naar de Erica en zweeft boven de Oirschotsedijk.  Wij zijn gekozen als geschikte leverancier vanwege het kunnen leveren van wel 360 m3 betonmortel dat daarnaast voldoet aan de CUR-Aanbeveling 100 als schoonbeton. Hierbij zijn vooraf afspraken gemaakt met de opdrachtgever over het gewenste uiterlijk van het beton en dit is vervolgens gerealiseerd met een speciale bekisting, betonsamenstelling en opleggingsmethode voor het brugdek. Een expert van Jansen Beton is in een vroeg stadium bij de projecten betrokken. Dit om mee te denken en te adviseren om het gewenste resultaat te bereiken. Tijdens de uitvoering van de twee bijzondere kunstwerken heeft Jansen Beton de begeleiding op zich genomen.

De nieuwe infrastructuur in dit gebied dient onder andere voor de ontsluiting van het bedrijventerrein van Westfields Logistics.  In 2019 leverden we daar ook beton voor de funderingswerkzaamheden.

Jansen levert beton voor kunstwerken Eindhoven Noordwest KW03-Kunstwerk-Eindhoven-Noordwest
Jansen levert beton voor kunstwerken Eindhoven Noordwest KW03-ontkist

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier