Jansen Beton levert geopolymeerbeton fietspad N395

geopolymeerbeton fietspad

De provinciale weg N395 tussen Hilvarenbeek en Oirschot is de laatste maanden een metamorfose ondergaan. Met de herinrichting wil Provincie Brabant de infrastructuur, verkeersveiligheid en vergroening in het gebied verbeteren. Met name de fietspaden langs dit traject zijn flink aangepakt. Jansen Beton leverde duurzaam geopolymeerbeton voor een gedeelte van het fietspad in Oirschot.

Stort geopolymeerbeton fietspad

In week 15 van 2022 stond de stort gepland. Drie dagen lang werd vanuit de betoncentrale in Tilburg geopolymeerbeton geleverd. Hiermee is ongeveer een kilometer van het fietspad in Oirschot, ten hoogte van de Beerschotseweg, voorzien van het duurzame betonmengsel. Om het fietspad conform de eisen aan te leggen is gebruikt gemaakt van een SP250 betonpaver.

Jansen Beton werkte samen met Den Ouden Groep in opdracht van aannemer BAM infra, die verantwoordelijk is voor de herinrichting van het traject.

Geopolymeerbeton voor infrastructurele toepassing

Geopolymeerbeton bevat geopolymeren als cementvervanger, waardoor het een duurzamer alternatief vormt voor traditioneel beton. De dichtere structuur van het betonmengsel brengt verschillende voordelen met zich mee, zoals minder krimp- en scheurvorming en het is slijtvaster. Dit type beton is dus prima inzetbaar voor infrastructurele toepassingen zoals rijbanen en fietspaden.

De toepassing van geopolymeerbeton voor de herinrichting van de N395 past in de duurzaamheidsambities van de Provincie Brabant. Deze pilot vormt een mogelijke opstap om het duurzame beton voor meerdere infrastructurele toepassingen in te zetten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of geopolymeerbeton? Neem dan contact met ons op.

geopolymeerbeton fietspad

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier