Effectieve bestrijding Japanse duizendknoop

De Japanse duizendknoop is voor veel gemeenten en waterschappen in Nederland een groot probleem. De woekerplant wordt tot de meeste invasieve exoten gerekend en zodra de plant met de witte bloemen eenmaal geworteld is, dan is hij zeer moeilijk weg te krijgen. De sterke wortelstokken en stengels van de Japanse woekerplant zijn in staat om schade te veroorzaken aan oevers, taluds, funderingen van gebouwen, leidingen en infrastructuur.

In opdracht van Mooder Maas (combinatie Dura Vermeer & Ploegam v.o.f.) en Provincie Limburg heeft Jansen Recycling B.V. geholpen met de bestrijding van de Japanse duizendknoop. In onze Thermische reinigingsinstallatie in Son is de grond –verontreinigd met de ijzersterke wortels van de Japanse plant – gehygieniseerd middels verhitting, wat ervoor zorgt dat de kiem volledig wordt vernietigd. Bij aankomst op onze vestiging wordt de grond eerst nog verder ‘geshredderd’ zodat de warmte eenvoudig tot de kern van de wortel kan doordringen.

Om er zeker van te zijn dat deze bestrijdingsmethode effectief is, heeft Jansen Recycling B.V. de stichting RHP ingeschakeld voor een RAG-onkruidonderzoek. Zij hebben geconcludeerd dat er géén levensvatbare resten van de invasieve exoot meer aanwezig zijn en zo wordt verdere verspreiding van de plant voorkomen.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier