Jansen Transport en Verhuur vervoert betonmortel voor onderwaterstort Terneuzen

onderwaterstort terneuzen

Afgelopen weekend werd beton gestort voor een gedeelte van de Nieuwe Sluis in Terneuzen. Vanuit de mobiele betoncentrale op locatie coördineerde Jansen Transport & Verhuur het vervoer van de betonmortel naar de stortplaats.

Logistieke uitdaging

Betonmixers van Jansen Transport & Verhuur waren vanaf donderdag 9 december dag en nacht aan het rijden om het beton vanaf de mobiele betoncentrale naar de betonpomp 500 meter verderop te brengen. In totaal ging het om 25.000 kuub beton voor een gedeelte van de nieuwe sluis. Een mooie logistieke uitdaging die we samen met onze samenwerkingspartners goed hebben volbracht.

Onderwaterstort beton voor primaire waterkering

Het beton was bestemd voor de combiwand van de keerconstructie voor de primaire waterkering, naast de Middensluis. De primaire waterkering beschermt ons tegen het water van de zee.
Aannemer DCN Diving verzorgde de onderwaterstort tegen de damwandplanken. Door middel van een klok (een grote luchtbel) werd het beton onder water naar de goede plaats geleid. Dit voorkomt directe menging van het beton met het water.

Eind november vond de eerste onderwatersport voor een gedeelte van de keerconstructie al plaats. Hier verzorgde Jansen Transport & Verhuur ook een groot deel van het transport. Met deze tweede stort is de vernieuwing van de primaire waterkering afgerond.

Nieuwe Sluis Terneuzen

De nieuwe sluis verbetert de toegang en doorstroming van schepen vanaf de Westerschelde naar het Kanaal van Gent-Terneuzen en verder. De capaciteit van de sluis toe waardoor grotere zeeschepen tot aan de haven van Gent kunnen varen door het kanaal en de wachttijd van binnenvaartschepen afneemt. Het eerste schip kan in 2023 door de nieuwe sluis varen.

onderwaterstort terneuzen

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier