Jansen Infra maakt terrein gereed voor nieuwbouwproject Oranjekade

Jansen Infra terrein gereedmaken

Een totaaloplossing

In opdracht van BanBouw B.V. is Jansen Infra betrokken als bouwpartner bij het nieuwbouwproject Oranjekade in Helmond. Hier worden c.a. 269 huur- en koopwoningen in 15 woongebouwen gerealiseerd. Direct gelegen aan de Zuid-Willemsvaart en in de nabijheid van de watertoren. Jansen Infra heeft voor dit project een adviserende en uitvoerende rol op het gebied van duurzaam en circulair sloopwerk, asbestsanering, bodemsanering, grondwerk, aanleg riolering en overige infrawerkzaamheden.

Werkwijze circulair slopen

Als eerste zijn de te slopen gebouwen van binnenuit gestript en is de asbest verwijderd. Ook is de parkeerplaats van de naastgelegen AH XL door ons gerenoveerd.

In de tweede helft van juni 2021 zijn we begonnen de panden bovenvloers machinaal te slopen gevolgd door de sloop van de vloeren en funderingen. Het vrijgekomen puin is in depot geplaatst om dit op een later moment op locatie te breken. Het gebroken mengpuin (menggranulaat) wordt op locatie verwerkt tot funderingsmateriaal onder de bestrating. Het gebroken betonpuin voeren we af naar Jansen Recycling in Helmond voor verdere bewerking. Uiteindelijk kan het gereinigde en verwerkte betonpuin als hoogwaardige  grondstof  dienen voor de betonmortel bij Jansen Beton.

De bouw van het totale project neemt ongeveer 2,5 jaar in beslag.

Contact

Wil je meer informatie over dit project? Ben je op zoek naar een expert op het gebied van circulair slopen en asbestsanering? Neem dan vrijblijvend contact op.

sloopwerken oranjekade helmond
De monumentale gevel van het oude pakhuis is behouden voor project Oranjekade
Infrawerkzaamheden oranjekade Circulair slopen door Jansen infra Sloopwerken oranjekade helmond
Grondwerken oranjekade helmond Bodemsanering door A Jansen Terrein gereedmaken voor nieuwbouw

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier