Proefreiniging van PFAS grond voltooid

PFAS-grond

Een proefreiniging van circa 20.000 ton PFAS houdende grond door Jansen Recycling, is recent afgerond. De vergunning voor de proef is in het voorjaar vergeven en vervolgens officieel van start gegaan.

De verontreinigde grond is door middel van extractieve grondreiniging verwerkt. Hiervoor is een aanvullende waterzuiveringstechniek toegepast in de huidige grondreinigingsinstallatie op de locatie in Helmond. Wat overblijft na de reiniging is een gecertificeerd zandvervanger dat we weer kunnen toepassen in beton en het product Legioblock.

Indien we de proeffase met positief resultaat doorlopen kan Jansen Recycling, in samenspraak met het bevoegd gezag, hiervoor een permanente vergunning verkrijgen. Op die manier kunnen we een significante bijdrage leveren aan de PFAS problematiek in Nederland.

Oplossing voor PFAS grond

Tijdens veel werkzaamheden loopt men tegenwoordig tegen PFAS grond aan. Deze verontreinigde grond mag vanwege de gezondheidsrisico’s enkel op een specialistische manier worden afgevoerd of verwerkt.

Jansen Recycling denkt oplossingsgericht mee om op een circulaire en efficiënte manier waardevolle grondstoffen uit grond te herwinnen. Wij investeren in de nieuwste technieken voor verwerking van diverse afvalstromen.

Meer informatie over PFAS houdende grond?

Wilt u meer informatie of heeft u advies nodig rondom PFAS houdende grond? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag!

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier