Start duurzame sloop bioscoop Maastricht

duurzame sloop bioscoop

Begin juli startte we met de duurzame sloop van de bioscoop aan de Wilhelminasingel in Maastricht. Dit wordt de nieuwe locatie van het hoofdkantoor van DSM.

Duurzaam slopen met BREEAM certificaat

DSM is een wereldwijd bedrijf dat vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en duurzaam leven. Het nieuwe hoofdkantoor moet een gezonde en duurzame werkomgeving worden. In het ontwerp van het energieneutrale kantoorpand zijn de hoogste duurzaamheidsnormen onder BREAAM toegepast.

BREEAM-NL is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Naast de nieuwbouw krijg het sloopproject een eigen beoordeling. Voor het keurmerk ”Sloop en Demontage” wordt de duurzaamheid van het sloopproject beoordeeld, waarmee we een bijdrage leveren aan de circulaire economie. Met het behalen van deze certificering maken we onze circulaire werkwijze zichtbaar.

 

Fase 1 duurzame sloop

In de eerste fase demonteren we het oude bioscoopgebouw, exclusief de parkeerkelder. In de volgende fase is het naastgelegen monumentale pand aan de beurt, die gedeeltelijk bewaard blijft. Wij werken in opdracht van BAM Bouw en Techniek.

Het streven is dat DSM eind 2023 het nieuwe gebouw in gebruik neemt.

 

Circulariteit Infra

De bouw- en infrasector zet volop in op de transitie naar circulariteit. Overheden stimuleren dit met een circulaire transitieagenda en richtlijnen voor bedrijven. Ook stellen opdrachtgevers steeds hogere eisen als het gaat om duurzaamheid.

Bij Jansen Infra werken we al jaren circulair. We verwerken reststromen uit de sloop en infra tot secundaire grondstoffen, als bouwstenen voor nieuwe bouwmaterialen. Alle disciplines onder één groen dak. Daarmee geven we onderdelen van gebouwen en infrastructuur een nieuw leven en zorgen we voor sluitende ketens.

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit project of onze werkwijze als circulair sloopbedrijf? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten.

 

 

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier