Verontreinigde grond Christinaplantsoen verwerkt

vervuilde grond bouwlocatie Christinaplantsoen

A. Jansen B.V. werkt mee aan de transformatie van het Christinaplantsoen in Deurne tot een aantrekkelijke en groene openbare ruimte. De voormalige bungalows aan het Christinaplantsoen zijn reeds gesloopt. Woningbouwvereniging Bergopwaarts plaatst hier enkele levensloopbestendige huurwoningen voor in de plaats. De verontreinigde grond aanwezig op de bouwkavel is ingenomen en verwerkt door Jansen Recycling.

Succesvolle verwerking verontreinigde grond

Tijdens het bouw- en woonrijp maken van de locatie afgelopen zomer, verzorgt door Van Lijssel Transport en Van den Heuvel Engelen Infra B.V., bleek de bovengrond verontreinigd te zijn met olie. Voor de start van de zomervakantie werd in een korte periode van vier dagen ongeveer 6.175 ton vervuilde grond afgevoerd naar onze grondreinigingsinstallatie in Helmond.

De vervuilde grond is door Jansen Recycling ingenomen, gereinigd en verwerkt tot secundaire grondstoffen die een nieuwe toepassing krijgen in beton en betonwaren. Deze succesvolle samenwerking en het snelle handelen werd mogelijk gemaakt door een goede afstemming, voorbereiding en planning.

Inmiddels zijn de sanering- en grondwerkzaamheden grotendeels afgerond en is de nieuwbouw van start gegaan.

Bestrijding Japanse Duizendknoop

Aanvullend hebben we op de Haspelweg in Deurne in opdracht van de woningbouwvereniging de aanwezige Japanse Duizendknoop bestreden. Dit is noodzakelijk om ook in de toekomst deze locatie en de directe omgeving onderhoudsvriendelijk te houden.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over wat te doen bij verontreinigde grond op bouwlocaties en bestrijding van de Japanse Duizenknoop? Wij informeren u graag vrijblijvend, neem gerust contact met ons op.

 

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier