Eco2floor

Naast het duurzame geopolymeerbeton is Jansen Beton dealer van gietdekvloeren met een lage milieu-impact,  eco2floor. Traditioneel cement wordt vervangen door het bindmiddel eco2cem, bestaande uit gemalen gegranuleerde hoogovenslakken, een bijproduct afkomstig uit de staalindustrie. Dit maakt de CO2-footprint van eco2floor enorm lager dan producten die puur Portland cement als bindmiddel gebruiken. De MKI-waarde van eco2floor is door al deze milieuvoordelen vele malen lager dan traditioneel gesmeerde cementdekvloeren.

Eigenschappen van eco2floor

Niet alleen is eco2floor duurzaam, ook heeft het gunstige eigenschappen die de volgende voordelen bieden tegenover traditioneel gesmeerde cementdekvloeren:

  • Een snelle droogtijd; beloopbaar na 24 uur en belastbaar vanaf 72 uur;
  • Uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming door de goede warmtegeleiding;
  • Beperkte krimp;
  • Semi-nivellerend, dit maakt het behalen van een hoge vlakheidsklasse eenvoudiger;
  • Arbeidsvriendelijk toepasbaar, eco2floor kan staand worden gegoten;
  • Volledig recyclebaar;
  • Gebruik van standaard cementgebonden primers en tegellijm is mogelijk.

 

Toepassing

Eco2floor dekvloeren zijn reeds toegepast in Ecodorp Boekel op een geopolymeerbeton fundering. Lees in de Beton & Staalbouw meer over dit bijzondere project.

Circulariteit

Aan het einde van de levensduur kunnen eco2floor gietvloeren worden gerecycled door middel van puinrecycling. Jansen heeft met de Infra– en Recyclingdivisie de specialisaties in huis om de grondstoffen van eco2floor ook weer terug te brengen in de bouwketen via Jansen Beton. Daarmee sluiten we de kringloop en gaan wij voor 100% circulair.

 

Partner:

ecocem--partner-logo

Certificering

Kwaliteit is een belangrijke pijler in het beleid en de werkwijze van A. Jansen B.V.. Het vormt de basis voor langdurige samenwerking en is een essentiële voorwaarde voor continuïteit van de onderneming. A. Jansen B.V. streeft naar een hoge mate van kwaliteitsbesef in alle lagen van de organisatie.

Overzicht certificeringen

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier