Beton voor moderne stadswijk de Caai in Eindhoven

beton stadswijk de caai

Begin juli is het startsignaal gegeven voor de bouw van de eerste twee appartementencomplexen voor de Caai in Eindhoven. Hiermee worden 283 betaalbare huurwoningen aan Eindhoven toegevoegd, verdeeld over de twee woontorens. Huybregts Relou realiseert de bouw van deze woontorens, die de namen ‘Fresh’ en ‘Flow’ hebben gekregen. In opdracht van het bouwbedrijf levert Jansen Beton de betonmortel voor de fundatielagen van de gebouwen.

Betonmortel met langere uithardingstijd

Door de hoogte van de woontorens moet de fundering  zorgen voor een stevige ondergrond, om het bouwwerk te kunnen dragen. Daarom brengen we een funderingsblok van 2,5 meter aan.

Omdat het een massief blok beton met een flinke dikte betreft, moesten we vanaf het begin goed nadenken over de betonsamenstelling. In samenwerkingen met de aannemer is het mengsel zo samengesteld dat het beton er twee keer zo lang over doet om goed uit te harden (56 dagen in plaats van de gebruikelijke 28 dagen). Beton moet namelijk langzaam uitharden om scheurvorming te voorkomen.

Tijdens het uithardingsproces komt er door de chemische reactie tussen cement en water een grote hoeveelheid warmte vrij. Hoge temperatuurontwikkelingen in betonconstructies kunnen aanleiding zijn tot scheurvorming. Om te voorkomen dat het enorme blok beton te warm wordt van binnen, en er dus  krimpscheuren ontstaan, hebben we daar het betonmengsel op aangepast.

Moderne stadswijk de Caai

Het voormalige Campinaterrein in de Kanaalzone van Eindhoven wordt getransformeerd naar de Caai: een moderne, duurzame en groene stadswijk met betaalbare huur- en koopappartementen. In totaal komen er vijf nieuwe woontorens met 700 sociale huurwoningen, middenhuuwoningen en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Daarnaast wordt er 18.000 m2 aan overige voorzieningen ontwikkeld, gericht op gezondheid en voeding. In het plan voor deze nieuwe leefomgeving blijft de rijke historie van het terrein en de oude melkfabriek zichtbaar. Daarmee vormt dit project een nieuw hoofdstuk voor deze unieke locatie.

Contact

Bent u op zoek naar een betonleverancier voor een nieuwbouwproject? Bij Jansen Beton bent u aan het goede adres. Wij denken mee vanaf het begin en stemmen de betonmortel af op de toepassing en uw wensen. Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier