Betonvloer voor herbestemming oude kerk

betonvloer kerk

De oude Bernarduskerk in Made wordt omgebouwd tot een cultureel centrum. Jansen Beton werkt mee aan de ontwikkeling van het nieuwe culturele hart van Made als betonleverancier. Voor de ruwe betonvloer van het gebouw leverden wij de betonmortel, in opdracht van Breda Bouw.

Cultureel hart van Made

De H. Bernarduskerk kent een rijke geschiedenis in de dorpskern van Made. Maar de laatste jaren daalde het aantal kerkbezoeken flink, waardoor de parochie het onderhoud van het gebouw financieel niet meer kon dragen. In 2016 is het gebouw daarom verkocht aan ontwikkelaar Breda Bouw. Samen met Boei (restaureren en herbestemmen van cultureel erfgoed) werken zij aan een duurzame herbestemming van de oude kerk.

Het kerkgebouw wordt omgebouwd tot cultureel centrum en krijgt daarmee een nieuwe toekomst. Daarnaast komt rondom de oude kerk een groen park met een aantrekkelijk aanbod aan koopwoningen.

Betonvloer oude kerk

Vanaf augustus 2022 is de kerk officieel aan de eredienst onttrokken en kon de verbouwing starten. Onder andere is de oude vloer eruit gebroken. In opdracht van het bouwbedrijf leverden wij 190 m3 beton voor de nieuwe vloer. Deze ruwe betonlaag vormt de basis voor de afwerking die het vloerenbedrijf gaat plaatsen. Naar verwachting is de herbestemming eind 2023 gereed.

betonvloer kerk

Contact

Wij produceren en leveren duurzame betonmortel vanuit verschillende betoncentrales in Nederland, ook bij u in de regio. Neem contact op met onze specialisten, dan gaan we samen op zoek naar een geschikte oplossing voor uw bouwproject.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier