Bouwgrond bouwrijp maken Hof aan het Laar

Bouwgrond bouwrijp maken hof aan het laar

In het dorpje Gerwen, vlakbij Nuenen en midden in het groen, is de woonwijk Hof aan het Laar gerealiseerd. Wij konden hier ons steentje aan bijdragen. Jansen Infra heeft al het sloop-, grond- en infra werkzaamheden uitgevoerd om de bouwgrond bouwrijp te maken voor de bouw van riante gelijkvloerse woningen.

Sloop autobedrijf

Op het bouwterrein heeft Jansen Infra eind 2020 eerst een oud autobedrijf gesloopt. Bij de sloopwerken was aandacht voor scheiding van materialen, om te recyclen of te hergebruiken.

De ramen zijn bijvoorbeeld handmatig ontmanteld om ervoor te zorgen dat het glas gescheiden kon worden afgevoerd. Een gedeelte van de muren werd daarnaast met klein materieel gesloopt zodat herbruikbare stenen heel bleven.

Overige muren, het stalen geraamte en de vloeren en funderingen werden daarnaast machinaal gesloopt en gescheiden.

Archeologische vondst

Tijdens de sloopwerkzaamheden werd een bijzondere archeologische vondst gedaan, wat zorgde voor wat vertraging. Onderzoekers vonden hier resten van een Middeleeuwse waterput en aardewerk. Halverwege januari 2021 was het archeologische onderzoek afgerond en konden we de laatste hand leggen aan de sloop, waarna het grondwerk kon starten.

Bouwgrond bouwrijp maken

Met uitvoering van de grondwerken zorgden we voor een geheel bouwrijp kavel, zodat de aannemer aan de slag kon met de daadwerkelijke realisatie van de woningen. Grondverzet, egaliseren van de bouwgrond en aanleg van riolering en verhardingen behoorden onder ander tot de werkzaamheden.

Aanleg straatwerk

Tijdens de laatste bouwfase hebben we nog al het straatwerk in de woonwijk verzorgd, voor een woonrijp terrein.

De exclusieve woningen aan het Hof aan het Laar zijn ontwikkeld door Symphony Estates. De woonhuizen zijn op 4 april 2022 opgeleverd.

Contact

Heeft u ook hulp nodig bij het bouwrijp maken van een bouwterrein? Wij hebben de kennis en mankracht in huis om u verder te helpen en staan graag voor u klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Foto header: Symphony Estates

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier