Circulaire renovatiesloop gemeentehuis Maashorst

circulaire renovatiesloop gemeentehuis

Jansen Infra renoveert het gemeentehuis Maashorst op de Markt in Uden met oog op hergebruik van materialen. Hierbij krijgen onderdelen afkomstig uit de renovatiesloop een nieuwe toepassing. De circulaire renovatiesloop van de vier bouwdelen gebeurt in fases.

Circulaire renovatiesloop gemeentehuis

Jansen Infra voert de circulaire sloopwerkzaamheden van het gemeentehuis uit in opdracht van BAM Bouw en Techniek B.V..

Herbruikbare onderdelen demonteren we handmatig en krijgen een nieuwe toepassing. De hardhouten kozijnen gaan bijvoorbeeld naar een timmerbedrijf die er nieuwe plinten van maakt voor de nieuwbouw en de tapijttegels gaan terug naar de leverancier Desso. Niet direct herbruikbare materialen, zoals BSA, B-hout en ijzer worden verwerkt tot grondstoffen die een nieuw leven krijgen in producten. Hiervoor maken we gebruik van erkende verwerkers in de regio. Ook Jansen Recycling neemt afvalstromen in zoals dakleer en schoon betonpuin. Deze reinigen en verwerken we tot gecertificeerde secundaire grondstoffen om in te zetten voor de productie van betonmortel of producten.

De afkomende materialen uit de renovatiesloop worden gescheiden afgevoerd naar de betreffende verwerkingslocaties. Op deze manier werken we volgens de methode selectief en milieukundig slopen.

Aandacht voorkomen hinder

Het gemeentehuis bestaat uit vier bouwdelen (A t/m D) die we per gebouwdeel aanpakken. De naastgelegen delen van het gebouw blijven gedurende de sloopwerkzaamheden in gebruik. Om die reden hebben we extra aandacht voor het voorkomen van overlast door trillingen, geluid en stof. We maken bijvoorbeeld gebruik van geluidsarm of geluiddempend materieel en materiaal tijdens de werkzaamheden.

Nieuw gemeentehuis voor de nieuwe gemeente Maashorst

Vanaf 1 januari 2022 vormen de gemeente Uden en Landerd samen de nieuwe gemeente Maashorst. Na een scenariostudie over de huisvesting bleek de optie om het gemeentehuis in Uden te verbouwen de beste. Met de verbouwing wordt het gebouw geschikt gemaakt voor de fusie. Het nieuwe gemeentehuis is naar verwachting medio 2022 gereed.

Op zoek naar een duurzame partner voor jouw sloopproject?

Bij ons ben je aan het goede adres. Neem vrijblijvend contact met ons op.

circulaire renovatiesloop gemeentehuis circulaire renovatiesloop gemeentehuis

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier