Circulaire sloop Nieuwe Nobelaer Etten-Leur

circulair slopen etten-leur

Het oude theater en cultuurcentrum ‘’Nieuwe Nobelaer’’ wordt gesloopt door Jansen Infra, in opdracht van de gemeente Etten-Leur. Circulair slopen staat hierbij centraal. De Nieuwe Nobelaer heeft een nieuw pand in het centrum van Etten-Leur, die begin 2022 in gebruik is genomen.

Circulair slopen

Tijdens de sloop gaat niets dat waarde heeft verloren. Verschillende onderdelen uit het gebouw ontmantelen we handmatig, zodat ze geschikt zijn voor hergebruik als bouwmateriaal. Hierbij maken we stap voor stap inzichtelijk hoe de materialen worden afgevoerd en wat er uiteindelijk mee wordt gedaan. Met dit proces beogen we een ‘’verklaring circulair sloopproject’’ te behalen.

Verklaring circulair sloopproject

De verificatieregeling Circulair Sloopproject is een initiatief van Stichting Veilig en Milieukundig Slopen en het Centraal College van Deskundigen Slopen. Deze regeling biedt sloopaannemers en opdrachtgevers handvatten voor de voorbereiding en uiteindelijke uitvoering van en circulair slooptraject.

Bij A. Jansen B.V. slopen we al geruime tijd circulair. Alle herbruikbare onderdelen demonteren we met zorg en reststromen uit de sloop sorteren we voor hergebruik. Niet direct herbruikbare onderdelen zoals betonpuin en ander bouwafval recyclen we zelfs tot hoogwaardige grondstoffen, die we opnieuw toe kunnen passen in de beton- en betonwarenindustrie. Met dit verificatietraject willen we extra laten zien dat we onze duurzame ambities waarmaken.

Saneringswerkzaamheden

Tijdens de demontage kwamen we meerder malen stukken asbest tegen. Daarom moest er eerst asbestsanering plaatsvinden voordat we verder konden met de kraan.

Daarnaast is er tijdens de voorbereiding Chroom 6 aangetroffen in een aantal onderdelen van het gebouw. Na blootstelling is deze stof schadelijk voor de luchtwegen, ogen en huid en kan zelfs chronische effecten, zoals huidzweren en longkanker veroorzaken. Daarom hebben we deze onderdelen met zorg verwijderd zonder het te breken of zagen waarbij stofdeeltjes vrij kunnen komen.

Contact

Bent u op zoek naar een partij voor een circulair sloopproject? Jansen Infra heeft jarenlange ervaring met circulair slopen en kan u van dienst zijn. Neem voor meer informatie en advies vrijblijvend contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier