Duurzaam beton voor Beekkwartier in Roosendaal

duurzaam beton beekkwartier

Voor het project Beekkwartier levert Jansen beton duurzaam beton voor het appartementencomplex. Beekkwartier is een bouwplan aan de westkant van de nieuwe, groene wijk ‘Stadsoevers’ in Roosendaal. We leveren beton voor de parkeerkelder, de verdiepingsvloeren en de wanden van de woningen, in opdracht van BVR groep. Het eerste deel van de keldervloer is inmiddels gestort.

Monolietvloer parkeerkelder

Voor de parkeerkelder hebben we 750 m3 beton geleverd, met circulair materiaal. Het betonmengsel bevat secundair zand en grind afkomstig uit onze eigen recycleprocessen van afvalstromen. Toepassing van deze hoogwaardige grondstoffen maakt het beton duurzamer, doordat we geen gebruik hoeven te maken van primair materiaal uit natuurlijke bronnen.

De vloer is met een vlindermachine monolitisch afgewerkt, wat zorgt voor een mooi egaal en glad vloeroppervlak. Een monolietvloer is duurzaam en van hoge kwaliteit. Dit type vloer heeft een lange levensduur, heeft weinig onderhoud nodig en kan zwaarder belast worden. Ideaal voor een parkeerkelder voor de auto’s van de toekomstige bewoners.

Duurzame wijk

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij het ontwerp van Stadsoevers. Zo voldoen alle woningen in het plan Beekkwartier aan de BENG-eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen), die voortkomen uit het landelijk energieakkoord. Ook worden de woningen aangesloten op een verwarmingssysteem dat restwarmte van afvalverwerker SUEZ benut. Bovendien is veel aandacht voor groen en natuur in het ontwerp van de wijk (natuurinclusief bouwen) en de nabije omgeving.

duurzaam beton beekkwartier duurzaam beton beekkwartier

Contact

Duurzaam beton voor uw nieuwbouwproject? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier