Duurzame gietdekvloeren voor Fontys Hogeschool

duurzame gietdekvloeren hogeschool fontys

Op de Campus Rachelsmolen in Eindhoven is Fontys Hogeschool bezig met een moderniseringsslag en bouwt drie nieuwe, moderne onderwijsgebouwen. Voor één van deze gebouwen levert Jansen Beton duurzame Eco2Floor gietdekvloeren, in opdracht van vloerenbedrijf van Rijbroek.

Duurzaamheid nieuwbouw

Bij de bouw van de nieuwe campus staat duurzaamheid centraal. Zo is het beton- en sloopafval van het oude gebouw, dat twee jaar eerder werd gesloopt, gerecycled en hergebruikt in duurzaam beton voor de nieuwe onderwijsgebouwen. In opdracht van bouwaannemer Hurks heeft Jansen Beton het betonpuingranulaat verwerkt in een duurzaam betonmengsel, dat is toegepast in o.a. de fundering en vloeren voor de nieuwbouw. De toepassing van gietdekvloeren van eco2floor draagt verder bij aan dit duurzame gedachtegoed, doordat deze gietdekvloeren veel minder milieuvervuilend zijn dan traditionele cementdekvloeren.

Gietdekvloer met cementvervanger

De gietdekvloeren van Eco2Floor worden namelijk ontwikkeld met het bindmiddel eco2cem. Dit cementachtige bindmiddel bevat hoogwaardige reststoffen, die als vervanger dienen voor het traditionele Portlandcement, wat al tientallen jaren wordt toegepast in beton en cementdekvloeren. Bij de productie van eco2cem wordt aanzienlijk minder CO2 uitgestoten dan bij cement, terwijl het gelijkwaardige eigenschappen heeft en ook voor een sterk eindproduct zorgt. Met de toepassing van dit type gietdekvloer kan dus veel milieubewuster worden gebouwd.

In totaal leveren we 300 kuub gietvloer voor de begane grond van de nieuwe gebouwen. Na de zomer hebben we dit in fases geleverd. Vanuit de goot losten we de mortel in de aanhangerpomp van het vloerenbedrijf, die het op z’n plek goten. Vloerenbedrijf Van Rijbroek zorgt voor de verdere afwerking van de vloeren.

duurzame gietdekvloeren

Toekomstbestendige campus

Fontys Hogeschool bouwt flink aan de toekomst van Campus Rachelsmolen in Eindhoven. Het oude Gebouw R1 ging in 2020 tegen de vlakte en maakt plaats voor drie nieuwe, hypermoderne onderwijsgebouwen. Vijf instituten van het Fontys verhuizen van de Th. Filednerstraat en het TU/e-terrein naar de nieuwe gebouwen op de campus Rachelsmolen. Daarmee komen de verschillende eilandjes bij elkaar in één inspirerende werk- en leeromgeving voor studenten en medewerkers.

De nieuwe campus is naar verwachting eind 2023 klaar en in gebruik.

Contact inzake duurzame gietdekvloeren

Bent u ook geïnteresseerd in duurzame gietdekvloeren voor nieuwbouw? Neem voor meer informatie en de mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier