Geopolymeerbeton voor vloer brandweerkazerne

geopolymeerbeton vloer

Jansen Beton Amsterdam levert geopolymeerbeton voor de vloer van de nieuwe brandweerkazerne in Muiden. Dit gebouw bestaat zoveel mogelijk uit circulair bouwmateriaal.

Circulair gebouw

De gemeente Gooise Meren en brandweer Gooi en Vechtstreek in Muiden hebben de handen ineen geslagen om een duurzame nieuwe brandweerkazerne te realiseren. De gemeente heeft als doel om een circulair gebouwde kazerne te ontwikkelen, die goed past bij de omgeving. Daarom wordt voor dit project zoveel mogelijk circulair bouwmateriaal ingezet. In augustus werd de eerste paal geslagen door Groothuis Bouwgroep, wat de start van de bouw betekende.

Bedrijfsvloer van geopolymeerbeton

Eind oktober 2022 was het tijd om de bedrijfsvloer voor de kazerne en het kantoor te storten. In opdracht van vloerenbedrijf Jadi Bedrijfsvloeren leverden wij hiervoor ruim 80 m3 betonmortel met geopolymeer, vanuit de betoncentrale Amsterdam.

Dit cementloze beton bevat geopolymeren als bindmiddel, in plaats van cement. Daardoor is het duurzamer dan traditioneel beton. De productie van cement zorgt namelijk voor de grootste CO2-uitstoot van beton. Daarnaast brengt dit cementloos alternatief verschillende voordelen met zich mee. Door de dichtere structuur van het betonmengsel is er minder krimp- en scheurvorming en is het slijtvaster. Dit type beton is dus goed toepasbaar voor bedrijfsvloeren met een grotere oppervlakte.

Advies geopolymeerbeton

Het kunstmatige geopolymeergesteente ziet er hetzelfde uit maar heeft afwijkende microstructuur. De dichtere structuur brengt meer technische voordelen met zich mee in vergelijking tot cementbeton. Voordelen zijn, minder krimp- en scheurvorming, slijtvaster, hoge vorst-dooizoutbestendig en een hoge mate van zuur- en chemische bestendigheid. Benieuwd naar cementloos beton en wat we voor uw bouwproject kunnen betekenen? Kijk voor  meer informatie op onze pagina over geopolymeerbeton en neem vrijblijvend contact met ons op voor advies.

geopolymeerbeton vloer
geopolymeerbeton vloer

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier