Grondwerk voor nieuwbouw Oranjekade Helmond

grondwerk voor nieuwbouw Oranjekade

Direct aan de Zuid-Willemsvaart realiseert BanBouw het nieuwbouwproject Oranjekade in Helmond. Op deze aantrekkelijke plek staan straks 15 appartementencomplexen met 269 koop- en huurwoningen. Jansen Infra doet in opdracht van het bouwbedrijf al het grondwerk voor de nieuwbouw en de ondergrondse infra, zoals bodemsanering van verontreinigde grond en de aanleg van riolering en nutsvoorzieningen.

Sloopwerk pakhuis

Bij de start heeft Jansen Infra het oude pakhuis en de overige gebouwen op het oude EDAH-terrein gesloopt. De monumentale gevel van het pakhuis moest intact blijven, dus dat vroeg om een secure ontmanteling van het geraamte en aangrenzende muren.

Eerst hadden we de gebouwen van binnenuit gestript en het asbest verwijderd. Daarna zijn de muren, vloeren en funderingen machinaal gesloopt.

Het vrijgekomen mengpuin uit de sloop is gebroken en op locatie verwerkt tot menggranulaat voor herschikking op het terrein. Het overige betonpuin is verwerkt op onze recyclingvestiging in Helmond tot gecertificeerde secundaire toeslagstoffen voor nieuw beton.

Naast de sloopwerkzaamheden heeft Jansen Infra in de eerste fase het parkeerterrein van de naastgelegen Albert Heijn XL gerenoveerd.

Grondwerk en bodemsanering terrein

Na de sloop zijn we aan de slag gegaan met de ondergrondse infra. Deze infrawerkzaamheden voeren we allemaal uit onder saneringsconditie door de aanwezigheid van een oude verontreinigde stortlaag.

Na het ontgraven en aanbrengen van de ondergrondse infra brengen we zoveel mogelijk grond weer terug in de oorspronkelijke lagen. Dit dekken we af met een laag schoon zand dat is vrijgekomen bij het boren van de funderingspalen en het menggranulaat uit de sloop.

Op deze manier zorgen we ervoor dat het bouwbedrijf aan de slag kan met de nieuwbouw op een schone bouwkavel.

Door de efficiënte herschikking van de grond hoeven we daarnaast minder grond in te kopen en zorgen we ervoor dat de afgedekte bouwkavel net boven het maaiveld uitkomt. Dit vormt een solide ondergrond voor de bouw van de woontorens.

Bouw appartementen gestart

Van bovenaf zijn de verschillende fasen in het project goed zichtbaar; op het eerste gedeelte van het terrein zijn de grond- en infrawerkzaamheden zo goed als klaar en is het bouwbedrijf BanBouw gestart met de bouw van het eerste complex.

Naar verwachting is de bouw van de appartementen en de parkeergarage voor de bewoners gereed in 2023.

grondwerk voor nieuwbouw oranjekade

Deskundig advies grondwerk

Jansen Infra heeft naast de uitvoering ook een adviserende rol in het grondwerk. Door de complexiteit van verontreinigingen en grootte van het terrein is het van belang dat de nodige stappen in beeld zijn, goed worden voorbereid en dat alle partners op de bouwplaats goed samenwerken.

Ben je op zoek naar een deskundige partij voor uw bouwproject? Bij A. Jansen B.V. bent u aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier