Groot sloopwerk in het Limburgse Eygelshoven

groot sloopwerk Eygelshoven

Aan de Rimburgerweg in het Limburgse Eygelshoven stonden voorheen de gebouwen van Laura Metaal BV. Het metaalbedrijf produceerde op het grofweg 90.000m2 grote terrein onder andere vangrails en zeecontainers. Na het faillissement van het bedrijf moesten de oude productiehal, warehouse, opslaglocaties en het kantoorgebouw tegen de vlakte. Jansen Infra kreeg opdracht van Boelens de Gruyter om dit grote sloopwerk aan te pakken.

Nieuwe duurzame invulling

De verouderde gebouwen gaan plaatsmaken voor een modern distributiecentrum. Dit wordt de nieuwe vestiging van Ranpak, producent van duurzame verpakkingsoplossingen. Na de verhuizing biedt deze locatie werkgelegenheid voor ruim 350 mensen.

 

Asbestsanering productiehal

Hoe pakten we de sloopwerkzaamheden aan? In de eerste fase hebben we het asbest verwijderd van de oude productiehal. Aan de zijwand van deze loods zaten asbestplaten bevestigd. Na het asbestonderzoek saneerden we de asbestplaten zorgvuldig en voerden we het asbesthoudende afval af naar een gespecialiseerde verwerker in de regio.

 

Sloopwerk oude gebouwen

Toen de asbestsanering was afgerond konden de sloopwerkzaamheden starten. Allereerst was de productiehal aan de beurt en in een latere fase volgden het warehouse en de opslaggebouwen.

De constructies van de gebouwen met staal en beton hebben we kort geknipt. Daarnaast hebben we de betonnen vloeren en fundering onder saneringscondities gesloopt.

 

Beton in de bodem

Een uitdaging die we tegenkwamen tijdens het sloopwerk waren de grote betonblokken die zich in de bodem bevonden. Deze blokken vormden een stevige fundering voor de grote productiemachines, opslaglocaties van metalen constructies en de rijbanen voor zwaar materieel.

 

Herschikking betongranulaat op het terrein

Al het betonpuin afkomstig van de fundatie en de gesloopte gebouwen is op het terrein gebroken en gezeefd met de mobiele breek- en zeefinstallatie van Jansen Recycling. Door de combinatie breker en zeef kunnen we deze compacte installatie eenvoudig vervoeren en inzetten op projectlocaties.

Het verwerkte betongranulaat krijgt een nieuwe toepassing op het terrein voor de nieuwbouw van een groot distributiecentrum. Ten minste 80% van het granulaat wordt gebruikt voor de fundering van de bebouwing en bestrating. Op deze manier dragen we als circulair sloopbedrijf bij aan het hergebruik van bouwmaterialen.

 

Flora en Fauna onderzoek kantoorpand

Als laatste werd het oude kantoorpand gesloopt. In dit gebouw bleken enkele vleermuizen te huisvesten. De sloop van dit gebouw werd daarom uitgesteld om eerst te onderzoeken hoe op een verantwoorde manier gesloopt kon worden, zonder schade aan te brengen aan de dieren. Na diverse mitigerende maatregelen konden we het gebouw alsnog ontmantelen.

Al met al nam het project vanaf de zomer 2021 een periode van een jaar in beslag.

 

Infra werkzaammheden distributiecentrum

Momenteel voert Jansen Infra de nodige infra werkzaamheden uit voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum, in opdracht van Hercuton Bedrijfsbouw. Naar verwachting kan Ranpak eind 2023 haar intrede nemen in het gebouw.

 

Uw partner bij het project van A tot Z

Bent u ook geïnteresseerd in volledige ontzorging bij uw sloop- en infraproject? Jansen Infra denkt mee vanaf het begin en neemt alle onderdelen uit handen voor een deskundige afwerking van de sloop en infrawerkzaamheden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

groot sloopwerk Eygelshoven

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier