Hogesterkte beton voor de Trudo Toren

Op Strijp-S in Eindhoven bouwt woningcorporatie Sint Trudo een hele bijzondere woontoren, de Trudo Toren. Dit wordt de eerste ‘Vertical Forest’ in Nederland en wordt exclusief ingezet voor de sociale woningbouw. Stam + De Koning is de uitvoerder van het bouwproject. In opdracht van hen levert Jansen Beton het hogesterktebeton.

Groene oase in een stenige omgeving

Het grote voorbeeld van de nieuwe woontoren staat in Milaan; de Bosco Verticale van architect Stefano Boeri, die tevens de Trudo Toren ontworpen heeft. De wolkenkrabber bestaat uit 19 verdiepingen met 125 appartementen. De gevels van het gebouw herbergen 125 volwassen bomen en ruim 5.000 struiken en planten. Zo ontstaat er een verticaal bos dat zich uitstrekt tot op 70 meter hoogte – een groene oase in een stenige stedelijke omgeving.

Andere functionele eisen door hoge druklast

Als vaste betonleverancier voor Stam + De Koning is Jansen Beton verantwoordelijk voor het beton dat toegepast wordt. Het innovatieve en groene bouwproject vraagt om goed doordachte technische oplossingen. Ook voor het beton gelden er andere functionele eisen vanwege de extreem hoge druklast.

Beton met hoge sterkteklasse

Voor hoogbouw, zoals de Trudo Toren, passen we hogesterktebeton toe vanwege de hoge druklast. Dit is een betonmengsel dat een hogere betondruksterkte kan weerstaan in vergelijking met traditioneel beton. Hogesterktebeton is slijtvast, duurzaam en heeft als grote voordeel dat de woontoren vanaf de begane grond slank wordt opgebouwd.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het project of hogesterktebeton? Neem vrijblijvend contact met ons op.

trudo toren ; vertical forest betonvloer; hogesterktebeton

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier