Nieuw groen hoofdkantoor voor Océ

Oce; bouwrijp; woonrijp

BAM Bouw en Techniek bouwt het nieuwe hoofdkantoor van Océ in Venlo. Het negen-verdiepingen tellende gebouw biedt straks plaats aan ruim 500 medewerkers. In opdracht van BAM Bouw en Techniek verzorgt Jansen Infra het bouw- en woonrijp maken van het 18.000m2 grote terrein.

Grondwerkzaamheden met een gesloten grondbalans

Vorig jaar is Jansen Infra begonnen met de grondwerkzaamheden. Het terrein is inmiddels geëgaliseerd en op niveau gebracht. Ook zijn de rioleringen en nutsvoorzieningen aangelegd en is er een start gemaakt met de aanleg van de parkeerplaats op het terrein.

Een bijzonder detail in dit project is dat er sprake is van een ‘gesloten grondbalans’, waarbij het vrijgekomen materiaal uit de grondwerkzaamheden zoveel mogelijk hergebruikt wordt voor de nieuw te realiseren voorzieningen.

Daarnaast is een put met oliefilter aangelegd op de parkeerplaats die het regenwater afkomstig van het parkeerterrein moet zuiveren. Het gezuiverde water komt vervolgens terecht in een van de twee wadi’s, waardoor het afgevoerde water weer infiltreert in de bodem.

Aanleggen parkeerterrein en rijbanen

Op het terrein worden op dit moment de rijbanen aangelegd en de parkeerplaatsen in orde gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van grasbetonstenen in de parkeervakken. Dat wil zeggen dat tussen de stenen gras wordt gezaaid, voor een groenere omgeving en betere opname van regenwater door de bodem. Voor de aanleg van de rijbanen wordt gebroken puin gebruikt, afkomstig van onze recycling verwerkingslocaties in Son en Helmond. In totaal gaat het om zo’n 8,5 duizend ton menggranulaat.

Woonrijp maken van de kantooromgeving

Zodra BAM Bouw en Techniek de bouw van het kantoor gerealiseerd heeft, kan Jansen Infra de ruimte rondom het nieuwe hoofdkantoor woonrijp maken. In deze fase worden de lichtmasten aangesloten en inrichtingselementen aangebracht, zoals hekwerk, meubilair en laadpalen om elektrische auto’s op te laden. Naar verwachting wordt eind maart 2020 het pand officieel geopend.

 

Contact aanvraag

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier