Legioblocken-muur beschermt tegen aanslagen in Kabul, Afghanistan.

Mobiele betonfabriek in Afghanistan

In Afghanistan is al jaren veel onrust en zijn er regelmatig aanslagen. Een ambassade is een populair doelwit van aanslagen vanwege de politieke functie en herkenbaarheid. Zo werd onder andere de Duitse ambassade in Kabul eerder getroffen door een bomexplosie waarbij de ambassade zelf veel schade opliep.

Na aanleiding van de bomaanslag en de eerdere succesvolle samenwerking met Legioblock heeft de Duitse Bundeswehr, Legioblock ingeschakeld om de veiligheid van de Duitse ambassade in Kabul te waarborgen.

Hoe waarborg je de veiligheid van de Ambassade?

De Legioblocken moeten voldoen aan strenge eisen, want veiligheid is erg belangrijk. Uit verschillende testen – uitgevoerd door de Duitse Bundeswehr – is gebleken dat de betonblokken van Legioblock aan de eisen van de Duitse Bundeswehr voldoen. De betonblokken beschermen tegen allerlei soorten munitie en blijven na een aanslag intact. Een hek gemaakt van staal plaatsen we voor de muur om schade aan de muur en de ambassade bij een ontploffing te beperken.

De fundering voor stevigheid

Onder leiding van Legioblock zal er een stevige fundering van beton gelegd worden. Deze fundering is nodig vanwege twee redenen: Op locatie is een zanderige grond die veel kalk bevat, bij een regenbui zou het zand weg kunnen spoelen wat de stevigheid van de muur aantast. Ook moet er rekening worden gehouden met aardbevingen, hiervoor zijn trekstangen de oplossing. De trekstangen lopen verticaal door de betonnen muur en worden enerzijds in de fundering en anderzijds bovenop de blokken bevestigd met een bout zodat er geen speling is. Door middel van deze constructie wordt de stevigheid gewaarborgd.

De productie van de Legioblocken

In totaal zijn er 580 blokken nodig om het project te realiseren. Uiteindelijk worden er 2 muren opgeleverd van 4,80 meter hoog die deel uitmaken van de bescherming van de Duitse ambassade. Er wordt gebruik gemaakt van een mobiele betonfabriek die aanwezig is in Kabul. Hier worden de Legioblocken met lokale grondstoffen geproduceerd. Ook wordt de productie op locatie door lokale beroepskrachten verzorgd, Legioblock zal haar expertise delen en de productie leiden.

Hoe waarborg je de veiligheid van de beroepskrachten?

Zonder veiligheidsmaatregelen hebben de beroepskrachten te weinig bescherming tegen aanslagen. Om ervoor te zorgen dat zij veilig te werk kunnen gaan, wordt er tijdens de productie en het plaatsen van de betonnen muur te allen tijde een kogelvrij vest gedragen door de beroepskrachten. Ook zijn militairen van de Duitse ambassade aanwezig om het gebied extra te beveiligen.

 

Trekstangen voor versteviging Plaatsing van Legioblocken

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het project? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier