Nieuwbouw De Eeuwsels in Helmond

nieuwbouw de eeuwsels Helmond

Eind 2021 is het nieuwe appartementencomplex de Eeuwsels in Helmond opgeleverd. In opdracht van woningbouwvereniging Bergopwaarts maakte Jansen Infra het bouwterrein gereed voor de bouw van de 115 appartementen.

Sloopwerken en asbestsanering

Aan de Nachtegaallaan in Helmond stonden voorheen 10 appartementen die eerst moesten worden gesloopt om plaats te maken voor het nieuwe appartementencomplex. Voorafgaand aan de sloopwerken voerden we een onderzoek uit om te bekijken wat nodig was om te kunnen slopen. Onze deskundigheid om slim in te spelen op de aanwezige flora en fauna op en rond de bouwplaats is belangrijk geweest in de planning. Ook coördineerden wij het asbestonderzoek, waarna de asbestsanering en sloopwerkzaamheden konden starten. Het (beton)puin en de dakbedekking die vrijkwamen bij de sloop zijn aansluitend door Jansen Recycling verwerkt tot secundaire grondstoffen.

In A. Jansen B.V. hebben we een partner gevonden die veel werk uit handen neemt voor Bergopwaarts op het gebied van sloop, bouw- en woonrijp maken. – Hugo de Vries, Manager Bedrijfsvoering en Vastgoedrealisatie bij Bergopwaarts

Bouwrijp maken terrein voor nieuwbouw

Naast de sloop maakten we het terrein klaar voor de nieuwbouw. Werkzaamheden die hierbij kwamen kijken waren de aanleg van de riolering, de aanleg van tijdelijke bestrating voor bouwverkeer en het ontgraven van de bouwput. Het grondwerk voerden we uit in opdracht van bouwbedrijf van de Ven uit Veghel.

Infrawerkzaamheden

Voor een goed functionerend woonterrein legde Jansen Infra nog de infra aan, zoals putten en kolken, terreinverlichting, fietsenstalling, beplanting, verhardingen en de parkeervlakken. Dit in samenwerking met het bouwbedrijf en Bergopwaarts.

Hergebruik materialen parkeerterrein

Het oude parkeerterrein bestond uit een openverharding (straatstenen). Deze hadden we gepakketteerd om in de afbouw fase weer toe te kunnen passen. Gepakketteerd houdt in dat de stenen gestapeld en, met name voor vervoer, vastgezet worden. Dit is ook gunstig voor efficiënt gebruik van opslagruimte en om beschadigingen te beperken. Veel beter dan dat de stenen willekeurig op een grote hoop worden gekiept! De stenen waren immers nog erg goed van kwaliteit en nog niet aan vervanging toe. Vandaar dat ervoor gekozen is om deze na de bouw van het appartementencomplex te hergebruiken voor het nieuwe parkeerterrein.

nieuwbouw de eeuwsels infra nieuwbouw de eeuwsels nieuwbouw de eeuwsels infra

Meer informatie?

Wilt je meer weten over het project en/of wat wij voor jouw kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier