Nieuwbouw De Eeuwsels in Helmond

Puinrecycling

Begin 2020 is een nieuw project gestart aan de Nachtegaallaan in Helmond. Het project betreft de bouw van een appartementencomplex met 115 sociale huurwoningen die naar verwachting eind 2021 opgeleverd wordt.  

Jansen Infra is verantwoordelijk voor de sloopwerken en de infrawerkzaamheden (grondwerk, riolering en verhardingen). Deze werkzaamheden moeten gereed zijn alvorens de activiteiten voor de bouw van het appartementencomplex kunnen beginnen.

Infrawerkzaamheden

Jansen Infra is in week tien gestart met het ontgraven van de grond en de aanleg van de riolering. Daarna is de bouwput voor het gebouw gerealiseerd, waarna de inrit naar de kelder en de realisatie van de fundering voor de ondergrondse parkeerplaats kon plaatsvinden.

Sloop oude appartementencomplex

Op de locatie van het nieuwe appartementencomplex, waren voorheen tien appartementen gesitueerd, een relatief klein gebouw van twee verdiepingen. Deze heeft Jansen Infra gesloopt en afgevoerd. Het (beton)puin en de dakbedekking die vrijkwamen bij de sloop zijn aansluitend door Jansen Recycling verwerkt tot secundaire grondstoffen. Bijzonder circulair en typerend voor de circulaire werkwijze van heel A. Jansen B.V.

 Hergebruik parkeerterrein

Het oude parkeerterrein bestond uit een openverharding (straatstenen). Deze zijn hergebruikt en gepakketteerd om in de afbouw fase weer toegepast te worden (gepakketteerd houdt in dat de stenen gestapeld en, met name voor vervoer, vastgezet worden). Tevens is het gunstig voor de benodigde opslagruimte en beperking van beschadigingen. Veel beter dan dat de stenen willekeurig op een grote hoop worden gekiept! De stenen waren immers nog erg goed van kwaliteit en daarom niet aan vervanging toe. Vandaar dat ervoor gekozen is om deze na de bouw van het appartementencomplex te hergebruiken voor het nieuwe parkeerterrein.

 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het project? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier