Recycling betonpuin funderingspalen

recycling betonpuin funderingspalen

Op het bouwterrein Heiberg in Veldhoven neemt Jansen Recycling betonpuin in dat vrijkomt bij het ‘’koppensnellen’’ van oude funderingspalen. Dit doen we in opdracht van Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken bv, uit Alphen aan de Rijn.

Koppensnellen

Vlasman is de grondlegger van het hydraulische koppensnellen. Bij deze techniek wordt met behulp van een hydraulische palenkraker de bovenkant van de betonnen funderingspalen verwijderd tot een vooraf vastgestelde hoogte. Hierdoor komt de betonwapening vrij. Deze wapening wordt vervolgens gevlochten in de fundering voor de nieuwe bebouwing.

Transport betonpuin

Na een prettige samenwerking in voorgaande fases, is begin juni 2022 aan Jansen Recycling gevraagd om het schone betonpuin dat vrijkomt bij deze werkzaamheden te transporteren en accepteren. Het transport is aangeboden met gebruik van een aantal open afzetcontainers, waar het puin in wordt geladen. Uitvoering van de breekwerkzaamheden en afvoer van het materiaal loopt elkaar hierbij niet in de weg.

Schoon betonpuin voor secundair toeslagmateriaal

In totaal komt er ruim 900 ton schoon betonpuin vrij. Dit grove betonpuin (>50 cm) bewerken en verwerken we in onze reinigingsinstallatie in Helmond tot secundair zand en grind. Deze toeslagmaterialen zijn geschikt om in te zetten in de beton- en betonwarenindustrie als betonzand- en grindvervanger.

Contact voor recycling betonpuin funderingspalen

Jansen Recycling staat voor u klaar voor de inname van bouwafval en beton- en steenpuin dat vrijkomt bij sloop- en breekwerkzaamheden. Bent u op zoek naar een partner voor recycling van betonpuin van een fundering? Kenmerkend voor Jansen Recycling is onze circulaire werkwijze die erop gericht is om de herbruikbaarheid van bestaande grondstoffen te maximaliseren.  Neem vrijblijvend contact met ons op voor een prijsopgave en advies. Wij begeleiden u door het gehele proces.

 

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier