Renovatie sloopwerk de Office Den Bosch

Op de Hoek van de Magistratenlaan en de Spiegeltuin in Den Bosch staat het stijlvolle kantoorgebouw ‘’De Office’’. Na ongeveer drie jaar leegstand wordt het ontwikkeld tot een nieuw bedrijfspand. Om het gebouw klaar te maken voor de nieuwe bestemming heeft Jansen Infra de nodige renovatie sloopwerkzaamheden uitgevoerd, in opdracht van BAM Bouw en Techniek.

Modernisering kantoorgebouw

Het voormalige rijkskantoor vlakbij centraal station ‘s-Hertogenbosch bestaat uit 6 verdiepingen en heeft een vloeroppervlak van ruim 5.000 m2. Ondertussen is bekend dat Rijkswaterstaat het vernieuwde kantoor in gebruik gaat nemen. Met de vernieuwingsbouw passen we het kantoorgebouw aan de nieuwe functie, waarbij we rekening houden met de wensen van de nieuwe gebruiker.

 

Renovatie sloopwerkzaamheden

Voor de renovatie sloopwerken zijn alle inpandige ruimtes aangepakt. Het geraamte van het huidige gebouw bleef dus intact.

De grootste klus bestond uit de realisatie van een geheel nieuwe trapopgang over de zes verdiepingen. Jansen Infra heeft hiervoor alle vloersparingen gemaakt.

Bovendien hebben we op elke verdieping verschillende onderdelen gesloopt, zoals plafonds, wanden, vloeren en technische installaties. We startten met handmatige demontage van alle enigszins herbruikbare materialen. Denk hierbij aan deuren, sloten, verlichting en radiators.

 

Circulaire verwerking sloopmateriaal

Bij deze renovatiesloop werken we volgens de methode van selectief en milieukundig slopen. Alle herbruikbare en niet herbruikbare materialen worden conform het scheidingsplan zoveel mogelijk gesorteerd en in aparte containers geladen en afgevoerd.

Herbruikbaar materiaal wordt verwerkt door erkende recyclingbedrijven in de regio, waaronder door onze eigen divisie Jansen Recycling. Na reiniging en verwerking zijn ze afvalstoffen uit de sloop geschikt als grondstoffen voor nieuwe bouwmaterialen.

Niet herbruikbare of gevaarlijke afvalstoffen zijn ingenomen door stortplaatsen of verwerkingspartijen die beschikken over een vergunning wet Milieubeheer.

 

Circulariteit Infra

De bouw- en infrasector staat middenin een transitie naar circulariteit. Enerzijds wordt dit gestimuleerd door overheden door het opstellen van een transitieagenda en richtlijnen voor bedrijven. Anderzijds stellen opdrachtgevers steeds vaker eisen als het gaat om duurzaamheid.

Bij Jansen Infra werken we al jaren circulair. We hebben alle disciplines onder één dak, waardoor we  reststromen uit de sloop en infra slim koppelen én secundaire grondstoffen als bouwsteen hergebruiken. Zo zorgen we voor sluitende, circulaire ketens en geven we onderdelen van gebouwen en infrastructuur een nieuw leven.

 

Expert in circulaire sloopwerken

Jansen Infra is dé specialist voor elk circulair sloopproject. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

renovatie sloopwerk Den Bosch

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier