Sloop en saneringswerkzaamheden Fri-Jado terrein Etten-Leur

zwaar verontreinigde grond fri-jado

Aan de Oude Kerkstraat in Etten-Leur ligt het voormalige Fri-Jado terrein. Dit terrein krijgt een nieuwe bestemming. Jansen Infra verzorgt de sloop- en saneringswerkzaamheden om het terrein bouwrijp te maken. Opdrachtgever Arcadis selecteerde Jansen Infra door de nodige certificatie en onze kennis en kunde op het gebied van sloopwerken, asbestsanering, bodemsanering en infrastructuur. Alle uit te voeren werkzaamheden onder één dak.

Circulair slopen

Jansen Infra startte in april 2021 met de sloopwerkzaamheden en asbestsanering. Duurzaamheid, circulariteit en het hergebruik van vrijgekomen materialen is tijdens dit project een belangrijk uitgangspunt. Zo zijn de koelcellen, RVS keuken, ketelinstallaties, kantoorunits, vloerbedekking tegels, houten plafondelementen en schuifpoorten verkocht en worden hergebruikt. Maar ook circa 20.000 m2 betonnen industrieplaten, gebakken klinkers en betontegels.

Slopen zonder overlast

Op het terrein stond ook een grote hal van het bedrijf Parker Gas Separation. Zij maken speciale gasscheidings- en filtratie-apparatuur. Dit productieproces mocht niet worden verstoord door trillingen. Parker zou later in het jaar het pand pas verlaten. Door de krappe planning konden we hier niet op wachten en heeft Jansen Infra de nodige voorzieningen getroffen. Het deel waar Parker zat moest los worden gezet. Dit hebben we gedaan door de spanten te knippen en de vloer in te zagen en deze deels te verwijderen. Op deze wijze ondervond Parker nagenoeg geen last van de trillingen tijdens onze sloopwerkzaamheden.

sloopwerkzaamheden Fri-Jado Etten-Leur Fri-Jado

Bodemsanering

Na de sloopwerkzaamheden konden we de fase van de bodemsanering in. Begin 2022 hebben wij in een paar weken tijd een grote hoeveelheid zwaar verontreinigde grond gesaneerd. Drie grote spots op het terrein waren verontreinigd met VOCL, PCB en Minerale olie, wat in de zwaarste veiligheidsklasse valt. Een groot deel van de grond is ingenomen en verwerkt door Jansen Recycling in Helmond. Het verwerkte materiaal wordt uiteindelijk weer ingezet als grondstoffen voor nieuw beton.

Jansen Infra heeft de vijf meter diepe ontgraving weer afgedekt zodat we een vlak bouwterrein opleveren. Met deze bodemsanering is het terrein bouwrijp gemaakt voor de toekomstige nieuwbouw van kleinschalige bedrijfshallen.

Goede communicatie

Jansen Infra voert de sloop-, asbest- en bodemsaneringswerkzaamheden in eigen beheer uit waardoor de opdrachtgever te maken heeft met één aanspreekpunt. Dit werkt efficiënt en vergemakkelijkt de communicatie.

Ook voor jouw infraproject?

Wil je weten wat we voor jouw infraproject kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Sloop en saneringswerkzaamheden Fri-Jado etten leur Sloop en saneringswerkzaamheden Fri-Jado etten leur

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier