Totaalsloop oud kerkgebouw Landgraaf

totaalsloop kerk

Jansen Infra sloopt de oude Michaël Parochiekerk, aan de Wensdelstraat in Landgraaf. De totaalsloop voeren we uit in opdracht van OCT sloop- & milieutechniek bv.

De kerk in de wijk ‘t Eikske is enkele jaren geleden al aan de eredienst onttrokken en staat sindsdien leeg. Zorgvastgoedbedrijf Holikiday heeft deze locatie opgekocht en gaat hier 27 toegankelijke huurappartementen bouwen voor ouderen met een zorgbehoefte.

Hergebruik steenachtig materiaal

We startten met de sloop van de buitengevel, bestaande uit natuursteen (carbonische zandsteen). Dit materiaal hebben we op locatie getrommeld en apart afgevoerd voor hergebruik. De bedoeling is dat deze stenen worden gebruikt bij de bouw van een kleine gedachteniskapel bij het nieuwe complex.

Machinaal slopen

De rest van de kerktoren, inclusief begane grond en funderingen slopen we machinaal. Ook de bestrating rondom de kerk verwijderen we. Alle afvalstromen die vrijkomen bij deze werkzaamheden voeren we gescheiden af naar erkende verwerkers in de regio.

Terrein egaliseren

Na de sloopwerken egaliseren we het terrein, zodat het klaar is voor de bouw. Die start naar verwachting in februari 2023.

totaalsloop kerk

Uw partner bij totaalsloop

Bent u op zoek naar een duurzaam sloopbedrijf voor een sloopproject? Bij Jansen Infra hebben we ruime ervaring met totaalsloop en renovatie sloopwerkzaamheden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier