Uitbreiding overslagstation in Utrecht

uitbreiding overslagstation utrecht

Aan het uraniumkanaal in Utrecht realiseert AKS Romein een nieuwe overslagterminal voor afvalverwerker AVR. Jansen Infra heeft in opdracht van het bouwbedrijf verschillende infrastructurele werken uitgevoerd, ter voorbereiding op de nieuwbouw en voor het woonrijp maken van het terrein.

Van afval naar grondstoffen en energie

AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval afkomstig van huishoudens en bedrijven. Het afvalverwerkingsbedrijf beschikt over twee verwerkingslocaties, in Duiven en Rozenburg, waar zij energie en grondstoffen winnen uit het restafval.

Daarnaast heeft het bedrijf vier overslagstations: in Den Haag, Utrecht en hartje Rotterdam. Hier wordt het afval ingenomen, gesorteerd en tijdelijk opgeslagen waarna het zoveel mogelijk via het water wordt vervoerd naar de verwerkingslocaties.

Uitbreiding overslagstation

Na Rotterdam, waar bouwbedrijf ASK Romein eerder een nieuwe hal realiseerde voor de afvalverwerker, was het op- en overslagpunt in Utrecht aan de beurt. Met de nieuwe hal investeert AVR in modernisering van het terrein en zorgen ze voor schaalvergroting.

In de nieuwe hal kan namelijk een grotere hoeveelheid afval worden ingenomen en verwerkt. Vanaf hier gaat het gesorteerde afval verder per binnenvaartschip naar de verwerkingslocatie in Duiven, nabij Rotterdam.

Infrastructurele werken voor de nieuwbouw

voordat het bouwbedrijf aan de slag kon heeft Jansen Infra een stuk van de bestaande kade gesloopt. Vervolgens voerden we het nodige grondwerk uit, zoals het opbreken van de oude fundering en aanleg van de riolering.

Nadat we een laag menggranulaat aan hadden gebracht voor de nieuwe fundering en kon het bouwbedrijf starten met de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe hal.

Afbouwwerkzaamheden overslagstation

Ten slotte legden we de bestrating binnen in de hal en het buitenterrein aan, in samenwerking met BAM Infra. Hiermee maakten we de aanvoerwegen gereed voor afvalstromen van huishoudens en bedrijven.

Specialist in infrawerk

Jansen Infra is onderdeel van A. Jansen B.V. Met ons brede specialisme op het gebied van sloop en infra kunnen wij elke bouwkavel bouw- en woonrijp maken. Met het voordeel van één aanspreekpunt en een sparringpartner vanaf het begin van het proces. Kunnen wij u van dienst zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op.

uitbreiding overslagstation

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier