Uitbreiding overslagstation in Utrecht

uitbreiding overslagstation utrecht

Aan het uraniumkanaal in Utrecht realiseert AKS Romein een nieuwe overslagterminal voor afvalverwerker AVR. Jansen Infra voert in opdracht van het bouwbedrijf verschillende infrastructurele werken uit, ter voorbereiding van de nieuwbouw.

Van afval naar grondstoffen en energie

AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval afkomstig van huishoudens en bedrijven. Het afvalverwerkingsbedrijf beschikt over twee verwerkingslocaties, in Duiven en Rozenburg, waar energie en grondstoffen worden gewonnen uit het restafval.

Daarnaast heeft het bedrijf vier overslagstations In Den Haag, Utrecht en hartje Rotterdam. Hier wordt het afval ingenomen, gesorteerd en tijdelijk opgeslagen waarna het zoveel mogelijk via het water wordt vervoerd naar de verwerkingslocaties.

 

Uitbreiding overslagstation

Na Rotterdam, waar bouwbedrijf ASK Romein eerder een nieuwe hal realiseerde voor de afvalverwerker, is het op- en overslagpunt in Utrecht aan de beurt. De nieuwbouw gaat zorgen voor modernisering van het terrein.

In de nieuwe hal kan een grotere hoeveelheid afval worden ingenomen en verwerkt. Vanaf hier gaat het gesorteerde afval per binnenvaartschip naar de verwerkingslocatie in Duiven, nabij Rotterdam.

 

Infrastructurele werken voor de nieuwbouw

De voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe hal zijn in volle gang. Jansen Infra heeft eerst een stuk van de bestaande kade gesloopt. Vervolgens voerden we het nodige grondwerk uit, zoals opbreken van de fundering en aanleg van de riolering.

Het rioolwerk is momenteel afgerond en er is een laag menggranulaat aangebracht voor de nieuwe fundering. Het bouwbedrijf kan binnenkort aan de slag met de bouw van de nieuwe hal. Daarna brengen we asfalt aan in de hal voor de aanvoerweg en verzorgen we de verhardingen op het buitenterrein.

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit project? Onze specialisten helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.

uitbreiding overslagstation

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier