Herbruikbare bouwgrondstoffen uit teerhoudend asfalt

overladen teerhoudend asfalt granulaat

Opkomst thermische reiniging van TAG in Duitsland

Waar in Nederland teerhoudend asfalt (TAG) uitsluitend thermisch gereinigd mag worden, is er in Duitsland nog geen eenduidig beleid. Teerhoudend asfalt werd daar in het verleden voornamelijk afgevoerd naar een deponie waar het bleef liggen. Nogal zonde, want door TAG thermisch te reinigen wordt het teer gescheiden van  de minerale grondstoffen. Deze hoogwaardige grondstoffen zijn hierdoor weer bruikbaar voor de asfalt- en betonindustrie. Daarom kiezen steeds meer Duitse grond-, water- en wegenbouwbedrijven voor een duurzame verwerking van teerhoudend asfalt middels thermische reiniging in plaats van afvoering naar een deponie.

Recycling van teerhoudend asfalt

Rhein-Main Umwelt GmbH is één van de grotere partijen in Duitsland die teerhoudend asfalt inzamelt. Voor de duurzame verwerking ervan is het bedrijf uitgeweken naar Nederland. Onlangs hebben zij een overeenkomst met Jansen Recycling afgesloten voor de thermische reiniging van 60.000 TAG gedurende dit jaar. Met onze thermische reinigingsinstallatie in Son is Jansen Recycling een erkende verwerker van teerhoudend asfalt in Nederland.

Gecertificeerde secundaire grondstoffen voor beton

Gezien de zeer grote hoeveelheid TAG, is om logistieke redenen besloten het materiaal per schip aan te leveren in Oss. Op deze manier kan er meer teerhoudend asfalt in één keer vervoerd worden. Het ziet ernaar uit dat er tot eind september scheepsladingen vervoerd worden. Vanuit het schip wordt de TAG direct overgeladen naar onze vrachtwagens voor transport naar onze vestiging in Son, waar het teerhoudend asfalt door onze geavanceerde thermische reinigingsinstallatie wordt gerecycled tot gecertificeerde secundaire (bouw)grondstoffen voor de betonindustrie.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier