Vezelversterkt beton voor buitenverharding DC

In de zomer van 2019 is de buitenverharding van het docking station op DC Westfields in Oirschot aangelegd door BKB Infra. Hiervoor is vezelversterkt beton gebruikt. In opdracht van het infrabedrijf heeft Jansen Beton de betonmortel met constructieve kunststofvezels voor de 7000m2 grote buitenverharding geleverd.

Vezelversterkt beton buitenverharding

Het vezelversterkt beton is toegepast voor de opstelplaatsen van vrachtwagens en aanhangers, voordat ze naar de laad- en losdocks gaan. Doordat het vrachtverkeer op deze plek langere tijd stilstaat wordt de betonnen buitenverharding zwaar belast. De kunststofvezel wapening zorgt ervoor dat de verharding niet vervormt.

vezelversterkt beton buitenverharding vezelversterkt beton

Kunststofvezel wapening

In plaats van traditionele betonwapening is ervoor gekozen om het beton te wapenen met een constructieve kunststofvezel van Convez. De vezels zijn tijdens het mengen van de grondstoffen van het beton toegevoegd, op onze eigen betoncentrale.

Duurzame betonverhading met kunststofvezels

De toepassing van kunststofvezelbeton heeft verschillende voordelen. Dankzij het vezelverstekt beton kon de constructiedikte en het aantal krimpvoegen met 20% worden gereduceerd. Dit bespaart kosten in de onderhoudsfase. Bovendien is het beton prettig te verwerken en is de constructie slijtvaster, waardoor het een langere levensduur heeft.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van vezelversterkt beton voor een industriële buitenverharding, of een andere toepassing? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier