Y-Towers

Y-Towers Amsterdam

De skyline van Amsterdam wordt verrijkt met twee iconische gebouwen langs het IJ; De Y-towers bestaande uit twee wolkenkrabbers, waarvan een 110 meter hoge hoteltoren waarin congreshotel Maritim zich met 579 kamers en tientallen vergaderzalen zal vestigen.

Naast het hotel komt een negen meter kleinere woontoren met een breed scala aan appartementen van diverse afmetingen inclusief penthouses, ruime familieappartementen, startersappartementen en serviced appartments. De plint ligt als derde gebouw tussen de twee torens in, waarin twee bars, het restaurant, de zalen en de hotellobby gevestigd worden. Onder het complex komt een parkeerkelder van 2 verdiepingen voor gasten en bewoners van het hotel en de appartementen. Het project wordt gecoördineerd door de Italiaanse aannemer Rizzani de Eccher, die voor het eerst in Nederland aan de slag gaat. Dit – in combinatie met de flexibiliteit en de transparantie van Jansen Beton – zorgde voor de samenwerking tussen Jansen Beton en Rizzani de Eccher.

Jansen Beton

In maart 2020 is Jansen Beton begonnen met de levering van het betonmortel. In totaal gaat het om 46.000 m3 beton, wat geleverd zal worden over een periode van 25 maanden. Jansen Beton is begonnen met de parkeerkelder en de begane grond. Vervolgens zullen beide torens gelijktijdig omhoog gebouwd worden. Ten slotte wordt het betonmortel voor de publieke plint geleverd.

Bijzondere stortwijze

Het project kent een bijzondere wijze van storten. Voor de hoogbouw van de Y-Towers is er gekozen voor een stationaire betonpomp met stalenpijpen die de betonmortel door de schachten naar de desbetreffende verdieping pompt. Op de verdiepingsvloer staat een verdeelgiek waar vanuit gestort gaat worden. De keldervloeren, kolommen en wanden worden gedeeltelijk gestort met een betonpomp vanwege gedeeltes die lastig te bereiken zijn. Als de plek van storten makkelijker te bereiken is dan wordt er gebruik gemaakt van een kraan in combinatie met een kubel.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het project? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier