Wat is gerecycled beton?

gerecycled beton

Beton wordt al eeuwen gebruikt als bouwmateriaal en bestaat uit een samenstelling van cement, water, zand en grind. Beton heeft een lange levensduur en is volledig recyclebaar.

Gerecycled beton

Gerecycled beton is beton op basis van secundaire grondstoffen, zoals gerecycled zand, grind en/of betongranulaat. Deze grondstoffen komen vrij door de sloop van bestaande gebouwen.

Hergebruik betonpuin in duurzaam beton

Betonpuin kan voor meer dan 95% hergebruikt worden voor de productie van secundair beton. Door het betonpuin zorgvuldig te breken en vervolgens te recyclen en te reinigen ontstaan de secundaire grondstoffen die als toeslagmateriaal gebruikt worden voor duurzaam beton.

Gecertificeerde secundaire grondstoffen

De beton moet uiteraard voldoen aan de geldende kwaliteitseisen, die ook op beton uit primaire toeslagmaterialen van toepassing zijn. De secundaire grondstoffen moeten daarom gecertificeerd worden volgens de geldende regelgeving, om toe te mogen passen in betonmortel.

Toepassingen van gerecycled beton

Gerecycled beton komt voor in verschillende sterkteklassen en kan voor diverse toepassingen gebruikt worden, bijvoorbeeld als fundering of voor vloeren. Ook de verwerking is niet anders. Het is wél altijd slim om u goed te laten informeren en adviseren welke beton geschikt is voor uw toepassing.

Beton met gerecyclede grondstoffen voor uw bouwproject

Jansen Beton maakt betonmortel op basis van gecertificeerde secundaire grondstoffen, om bij te dragen aan duurzaam bouwen. Het betonpuin komt rechtstreeks van onze sloopprojecten; alle disciplines onder één dak in een circulaire keten. Voor iedere toepassing maken wij een geschikt betonmengsel. Neem voor meer informatie en advies contact op met onze betonspecialisten.

Nog duurzamer beton?

Om beton nog verder te verduurzamen, bieden wij ook cementloos beton aan. Hierbij is het cement – als bindmiddel – volledig vervangen door geopolymeer. Ook hiervoor kunt u bij onze betonspecialisten terecht. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier