Wat is gerecycled beton?

gerecycled beton; sloop; betonpuin

Beton wordt al eeuwen gebruikt als bouwmateriaal en bestaat uit een samenstelling van cement, water, zand en grind. Beton heeft een lange levensduur en is volledig recyclebaar.

Gerecycled beton

Gerecycled beton is beton op basis van secundaire grondstoffen, zoals gerecycled zand, grind en/of betongranulaat. Deze grondstoffen komen vrij door de sloop van bestaande gebouwen.

Hergebruik betonpuin in duurzaam beton

Betonpuin kan voor meer dan 95% hergebruikt worden voor de productie van secundair beton. Door het betonpuin zorgvuldig te breken en vervolgens te recyclen en te reinigen ontstaan de secundaire grondstoffen die als toeslagmateriaal gebruikt worden voor duurzaam beton.

Gecertificeerde secundaire grondstoffen

De beton moet uiteraard voldoen aan de geldende kwaliteitseisen, die ook op beton uit primaire toeslagmaterialen van toepassing zijn. De secundaire grondstoffen, die door Jansen Beton toegepast worden in het betonmortel, zijn dan ook gecertificeerd volgens de geldende strikte regelgeving.

Toepassingen van gerecycled beton

Gerecycled beton komt voor in verschillende sterkteklassen en kan voor diverse toepassingen gebruikt worden, bijvoorbeeld als fundering of voor vloeren. Ook de verwerking is niet anders. Het is wél altijd slim om u goed te laten informeren en adviseren welke beton geschikt is voor uw toepassing. Hiervoor kunt u terecht bij onze betonspecialisten.

Nog duurzamer beton?

Om beton nog verder te verduurzamen, bieden wij ook cementloos beton aan. Hierbij is het cement – als bindmiddel – volledig vervangen door geopolymeer. Voor meer informatie over geopolymeerbeton kunt u ook bij onze betonspecialisten terecht. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier