Wat is gestabiliseerd zand?

gestabiliseerd zand; straatwerken

Wanneer maak je gebruik van gestabiliseerd zand? Deze zandsoort zorgt voor een stevigere ondergrond en wordt daardoor met name toegepast in de wegenbouw en straatwerken. Het gestabiliseerde zand is ook te gebruiken als solide ondergrond voor betonblokken van Legioblock® voor het bouwen van bijvoorbeeld een keerwand of opslaghal.

Wat is gestabiliseerd zand?

Gestabiliseerd zand is zand dat bestaat uit betonzand met circa 10% cement. Het cement geeft het zand (extra) stabiliteit en hydraulische eigenschappen waardoor deze uithardt. Door de toevoeging van cement is gestabiliseerd zand veel stabieler dan standaard zand en zorgt het voor een stevigere ondergrond. Daarbij is het van belang dat de ondergrond goed verdicht wordt door aanstampen, trillen of walsen. Dit vormt de basis voor een goede bestrating – of het nu om een terras gaat, een oprit, bedrijventerrein of parkeerplaats.

Voorkomen van verzakking van straatwerk

De ondergrond bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van de bestrating. Een goede stevige ondergrond voorkomt verzakking van de bestrating. Bepaalde steensoorten, zoals natuurstenen, dunne tegels en keitjes, vragen om een sterke fundering.

Meer informatie

Wij informeren u graag over de toepassingen van gestabiliseerd zand. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier