Bouwrijp maken van Fri-Jado terrein in Etten-Leur

Bouwrijp maken van Fri-Jado terrein in Etten-Leur

Bouwrijp maken Fri-Jado terrein

Aan de Oude Kerkstraat in Etten-Leur ligt het voormalige Fri-Jado terrein. Omdat dit terrein een nieuwe bestemming krijgt maken we het bouwrijp. A. Jansen B.V. is voor deze uitvraag door Arcadis geselecteerd op basis van certificatie, kennis en kunde op gebied van sloopwerken, asbestsanering, bodemsanering en infrastructuur. Alle uit te voeren werkzaamheden onder één dak. Doordat wij overall voor de sloop- en de bodemsanering de voordeligste inschrijver waren, heeft Arcadis het bouwrijp maken van deze locatie aan Jansen Infra gegund.

Belang voor circulariteit

Jansen Infra is in april 2021 gestart met de sloopwerkzaamheden en asbestverwijdering. Duurzaamheid, circulariteit en het hergebruik van vrijgekomen materialen is tijdens dit project een belangrijk uitgangspunt. Zo zijn de koelcellen, RVS keuken, ketelinstallaties, kantoorunits, vloerbedekking tegels, houten plafondelementen en schuifpoorten verkocht en worden hergebruikt. Maar ook circa 20.000 m2 betonnen industrieplaten, gebakken klinkers en betontegels.

 

Fri Jado sloopwerkzaamheden Fri-Jado Etten-Leur Fri-Jado

Hinder voorkomen bij sloopwerkzaamheden

Op het terrein staat een grote hal waar het bedrijf Parker Gas Separation gehuisvest is. Zij maken speciale gasscheidings- en filtratie-apparatuur. Voor dit productieproces dienen trillingen aan het pand voorkomen te worden. Parker gaat halverwege 2021 pas het pand verlaten. In verband met de krappe planning konden we hier niet op wachten en heeft Jansen Infra hiervoor de nodige voorzieningen genomen. Het deel waar Parker zich bevindt moest losgezet worden. Dit hebben we gedaan door de spanten te knippen en de vloer in te zagen en deze deels te verwijderen. Op deze wijze ondervind Parker nagenoeg geen last van de trillingen tijdens onze sloopwerkzaamheden.

Jansen Infra voert de sloop-, asbest- en bodemsaneringswerkzaamheden in eigen beheer uit waardoor de opdrachtgever te maken heeft met één aanspreekpunt. Dit werkt efficiënt en vergemakkelijkt de communicatie.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier