Herontwikkeling Brabantse Asfalt Centrale Helmond

Brabantse Asfalt Centrale Helmond

A. Jansen B.V. werkt mee aan de herontwikkeling van de Brabantse Asfalt Centrale (BAC) in Helmond. Deze week zijn we druk bezig met een mobiele zeef op het terrein. Hiermee scheiden we het schone puin afkomstig van de sloop- en opbreekwerkzaamheden van de grond. Het 4 hectare grote terrein aan de Churchillaan in Helmond is in bezit van BAM Infra B.V. en wordt geheel herontwikkeld. De oude betoncentrale en kantoorruimte zijn in een eerder stadium gesloopt.

Zeven Brabantse Asfalt Centrale Helmond Depots Brabantse Asfalt Centrale Helmond

Onze werkzaamheden

Jansen Infra verzorgt de opbreking van onderliggende fundering, bestrating en ondergronds leidingwerk. Daarnaast hebben we stukken met mineralen en olie verontreinigde grond afgegraven. Alle afvalstromen uit de sloop en sanering liggen opgeslagen in depots op het terrein. Het schone betonpuin, teerhoudend asfalt en verontreinigde grond wordt ingenomen door Jansen Recycling voor reiniging en verwerking tot secundaire grondstoffen voor de productie van nieuw bouwmateriaal.

Circulaire werkwijze

Na bemonstering van de afvaldepots wordt nog bepaald welke functie de verschillende afvalstromen precies krijgen. Het streven is dat zoveel mogelijk wordt hergebruikt voor de fundering van de nieuwe bebouwing en de bestrating op het terrein. Dat sluit naadloos aan op onze circulaire werkwijze.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier