Opnieuw Legioblocken in Afghanistan

Wederom Legioblocken in Afghanistan

Enige tijd geleden bouwden we muren van Legioblocken op het NATO-legerkamp in Mazar, Afghanistan. Om die Legioblocken te kunnen produceren, vlogen wij een complete mobiele betoncentrale naar Afghanistan met een Antonov transportvliegtuig. Onlangs zijn wij gestart met een volgende fase, het beveiligen van de Duitse Ambassade en consulaat in Kabul, Afghanistan.

Jansen Betonwaren is opnieuw gevraagd om mee te werken aan de veiligheid van de ambtenaren die er werkzaam zijn voor de Duitse ambassade. De mobiele centrale was al aanwezig maar er moesten hiervoor opnieuw materialen en gereedschappen naar Afghanistan gebracht worden. Dit keer met een Boeing 747, een iets kleiner vliegtuig.

Vier grote containers werden naar Kabul vervoerd. De mobiele betoncentrale was nog aanwezig in Mazar en moest per as over de weg naar Kabul getransporteerd worden. 430 km. En dat zijn geen wegen zoals wij die kennen. Uiteraard moest dit in alle veiligheid gebeuren, wat de nodige voorbereiding kostte. Vooraf is de route verkend met drones voorzien van infrarood apparatuur om eventuele hinderlagen te ontdekken. Het transport zelf is onder begeleiding van 2 drones en diverse militaire voertuigen naar Kabul vertrokken en veilig aangekomen.

Ambassades en consulaten in Kabul zijn gevestigd in een zogenaamde ‘groene zone’. Deze worden beveiligd door muren van Legioblocken om aanslagen met autobommen zoveel mogelijk te voorkomen. Dit is van groot belang omdat er in Mei 2017 in de directe omgeving een aanslag is gepleegd waarbij 90 doden en 400 gewonden vielen.

Legioblocken in Afghanistan Wederom Legioblocken in Afghanistan Legioblocken opnieuw in Afghanistan
Opnieuw Legioblocken in Afghanistan Alweer Legioblocken in Afghanistan Wederom Legioblocken in Afghanistan

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier