Circulariteit zit simpelweg in onze genen

De schouders eronder, dag en nacht de beste oplossing voor de klant zoeken, geen nee verkopen, slim ondernemen en bijdragen aan een betere wereld. Dat zijn zo’n beetje de uitgangspunten geweest van waaruit Toon Jansen in 1971 zijn eigen onderneming startte. Wat dat betreft is er in bijna een halve eeuw weinig veranderd. Want wat toen de drijfveren waren voor Toons eenmanszaak in Gerwen, geldt vandaag de dag nog steeds voor zo’n 400 medewerkers van A. Jansen B.V., verspreid over 5 divisies en 7 vestigingen.

Slim en duurzaam ondernemen

Slim en duurzaam ondernemerschap zit er al vanaf dag één in. Sterker nog, in dat opzicht is A. Jansen B.V. zijn tijd al jaren ver vooruit: voordat de “circulaire economie” überhaupt in de boeken stond, de UN zijn sustainable global goals aankondigde, en human capital een issue was in managementcursussen, “deden” we daar al aan. Het zit simpelweg in onze genen. En dat heeft zowel een bedrijfseconomische als een groene grondslag. Alles wat je kunt recyclen en hergebruiken hoef je niet in te kopen. En daarmee spaar je ook het milieu. Als je al die disciplines ook zoveel mogelijk geconcentreerd vanuit één plek kunt beheren, dan scheelt dat weer transportkosten en CO2-belasting.

Alle disciplines onder één groen dak

Vandaar dat we in de jaren dat we uitbreidden met verschillende werkmaatschappijen en divisies, er altijd naar hebben gezocht die zoveel mogelijk onder één dak samen te brengen en logisch te verspreiden over ons werkgebied. Zo hebben we in de afgelopen decennia een efficiënte keten opgebouwd met activiteiten op het gebied van sloopwerken, sanering, recycling, infra en beton, hebben we een aantal revolutionaire producten ontwikkeld en een modern machinepark opgebouwd met onder meer een geavanceerde thermische reinigingsinstallatie. Alle soorten afval recyclen en hergebruiken we zoveel mogelijk in onze eigen producten. Op dit moment zetten we maar liefst 95% van alle goederen die ons bedrijf binnenkomen om in gecertificeerde producten. Door reststromen te koppelen en afval weer als grondstof te gebruiken, maken we de keten sluitend, ontlasten we natuurlijke bronnen en creëren we een schone ecologische footprint.

No nonsense mentaliteit

Onze vooruitstrevende en groene aanpak hebben we al die jaren ondersteund met een onmiskenbare no nonsense mentaliteit. We werken hard, dag en nacht. Altijd op zoek naar 100% kwaliteit. We zijn doeners en aanpakkers die niet wegduiken in “mitsen en maren”, maar altijd op zoek gaan naar concrete oplossingen en uitkomsten. Ook voor die ene, heel specifieke klantvraag. We houden van persoonlijk contact. Onze klanten waarderen die flexibiliteit en persoonlijke aanpak. Vandaar dat ze heel vaak bij ons terugkomen.

Blijven investeren

Nu circulariteit de afgelopen jaren ook zijn intrede in de rest van bouwwereld heeft gedaan, is het zaak om op voorsprong te blijven. Daarvoor moeten we blijven denken in continuïteit, in samenwerking, partnerships en innovatief hergebruik. Wij streven er naar om binnen 5 jaar 99,9% circulair te ondernemen tegen de laagst mogelijke CO2-uitstoot. Dat gaan we realiseren door blijvend te investeren in innovaties die de keten 100% sluitend maken en door te investeren in kennis, opleiding en creativiteit van onze medewerkers. Zodat we de kwaliteit van onze dienstverlening en de toegevoegde waarde voor onze klanten continu kunnen verhogen, en samen kunnen bijdragen aan betere, schonere wereld waarin al het bouw- en sloopafval oneindig kan worden hergebruikt.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier