Hergebruikte bouwmaterialen in woningproject Boschgaard

In Den Bosch bouwt een gedreven collectief Bosschenaren, in samenwerking met Zayaz wooncorporatie, aan een uniek woningproject waarin duurzaam bouwen en zelfwerkzaamheid centraal staan. Het volledige duurzame woonproject bestaat naast 19 sociale huurwoningen, ook uit een buurtcentrum / werkplaats.

Duurzaam bouwen met hergebruikte materialen

Naast dat dit initiatief bij de toekomstige bewoners vandaan komt, is dit ook het eerste bouwproject in Den Bosch waar zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van hergebruikte materialen. Dit sluit naadloos aan op de circulaire werkwijze van A. Jansen B.V. In opdracht van aannemer Versteegden is Jansen Beton dan ook ingeschakeld voor fundering en de betonvloer van de werkplaats.

100% betongranulaat in betonmortel

In beton wordt, naast zand, gebruik gemaakt van primair grind als toeslagmateriaal. Op verzoek van het collectief en in overleg met bouwbedrijf Versteegden heeft Jansen Beton – als grindvervanger – betongranulaat toegepast. . Het betongranulaat is afkomstig van betonpuin wat door onze Recycling divisie op verantwoorde wijze is omgezet in gecertificeerd en schoon betongranulaat. Op deze manier kunnen vrijkomende materialen in de bouw opnieuw gebruikt worden in bouwprojecten zoals Boschgaard.

Toepassing van een monolietvloer

De toekomstige bewoners van Boschgaard hebben gekozen voor een betonvloer in het buurtcentrum / werkplaats. De monolithische afwerking met een vlindermachine zorgt voor een mooi egaal en glad vloeroppervlak. Een monolietvloer is duurzaam, van hoge kwaliteit: gaat langer mee, kan zwaarder belast worden en is eenvoudiger schoon te maken in vergelijking met een zandcement dekvloer. Wel zo handig voor een centrale werkplaats waar de toekomstige bewoners veelvuldig gebruik van gaan maken.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het project of de toepassing van betongranulaat als grindvervanger? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier